QUINTUS L500 LED väg- och parkeringslampa. C.F. Møller. Photo: Jacob Due

QUINTUS L500 LED väg- och parkeringslampa

Parklampa med energieffektiv LED-teknik och en design som passar in i olika stadsmiljöer och omgivningar.
 QUINTUS L500 LED väg- och parkeringslampa. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Producent

Lampas A/S

Adress

Denmark

År

2006, 2020

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Product Design

C.F. Møller Architects

QUINTUS L500 parklampa har en enkel och tidlös design. I mörker syns den som en lysande triangelform. Under dagen är den enkel och lugn med sina få element, och låter himlen, naturen och arkitekturen synas genom den genomskinliga skuggan.

Bred tillämplighet

Parklampans rena linjer skapar en stämningsfull och sammanhängande stadsbild i både bostadsområden och stadsområden. Med sitt enkla och diskreta utseende passar QUINTUS L500 naturligt in i olika miljöer, från bostadsgator och kvarter, till gågator och torg. Det effektiva och bländfria ljuset gör QUINTUS L500 lämplig för parkeringsområden och andra områden med höga krav på belysning.

Teknik och material

QUINTUS L500 är utrustad med energieffektiv LED-teknik som är dold i masten. LED-ljuskällan lyser upp den reflekterande inre skölden på toppen, som sprider ljuset jämnt nedåt med en låg nivå av ljusförorening.

Det övre locket är tillverkat av rotationsgjuten plast, medan den genomskinliga skärmen är tillverkad av slagtålig UV-beständig akryl. Den övre delen, mellan masten och skärmen, är tillverkad av gjuten aluminium och pulverlackerad svart som standard. Masten är tillverkad av galvaniserat stål som kan pulverlackeras.

 

www.lampas.dk  

Läs mera

Fler projekt | Product Design

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.