R.U.M. stol. C.F. Møller. Photo: Silas Andersen

R.U.M. stol

R.U.M. (ReUsed Materials) är en hållbar stol med sittskal i plast som är tillverkad av fiskenät som samlats upp i världshaven.
 R.U.M. stol. C.F. Møller
Fakta

Producent

Wehlers ApS

År

2019

Product Design

C.F. Møller Architects

Pris
Pris
  • Årets gröna idé, som tilldelats av inredningstidningen BO BEDRE's Design Awards.. 2022
  • German Sustainability Award Design - Nominee. 2020
  • Green Product Award. 2020
  • ICONIC AWARDS: Innovative Architecture - Winner. 2020
  • ICONIC AWARDS: Innovative Material - Best of Best. 2020
  • Sustainable Interior Design Awards. 2020

Denna stapelbara stol har sitt ursprung i de första skisser som togs fram utifrån tanken om en cirkulär ekonomi, med en sits, ryggstöd och beslag av granulerat fiskenät som monterats på en stålram.

Den stora utmaningen har varit att översätta hållbarhet till ett nytt och varaktigt designuttryck. Lösningen är de synliga och självförklarande fogarna mellan ram och sittskal; som både signalerar och främjar återbruk, i form av nya stolar eller andra produkter.

Den karakteristiska kopplingen mellan ram och sittskal är konstruerad så att sitsen och ryggstödet i kombination med ramens geometri och proportioner ger bästa möjliga sittkomfort. Mötet mellan ryggstöd och ram är utformat som ett välplacerat och ergonomiskt grepp som gör stolen enkel att hantera och flytta runt med bara en hand. Samtidigt skapas ett lekfullt och stiliserat vågmotiv, när stolarna placeras i rader.

R.U.M.s vänliga, dämpade och funktionella uttryck har rundats av i en nordisk designtradition. Detta tar sig bland annat uttryck i sitsens och ryggens mjuka och organiska former som skickar en vänlig hälsning till de stränder och hav som R.U.M. bidrar till att rena.

Läs mera

Fler projekt | Product Design

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.