Teknologisk Institut, DMRI. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod

Teknologisk Institut, DMRI

Teknologisk Institut uppför en ny laboratorie- och kontorsbyggnad som ska tillfogas raden av fina byggnader i institutets stora byggnadskomplex i Høje Tåstrup. Byggnaden kommer att inrymma DMRI (Danish Meat Research Institute).
 Teknologisk Institut, DMRI. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Uppdragsgivare

Teknologisk Institut

Adress

Taastrup, Denmark

Omfattning

6600 m²

År

2011-2014

Byggherrerådgivning

Emcon

Entreprenör

Pihl och Enemærke & Petersen

Ingenjör

Moe

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Teknologisk Institut ritades av arkitekten Vilhelm Wohlert på 1970-talet. Komplexet är inbäddat i ett grönt, anlagt landskap och har formen av en spiral med cirkelformade parkeringsplatser. Här ligger de enskilda institutionerna som utmärker sig genom sitt enkla och strama formspråk med rött tegel och synliga betongbalkar ovanför fönstren.

Den nya byggnaden smälter in i miljön med samma enkla formspråk, men tillför en modernare linje tack vare en dekorativ användning av tegelstenar kombinerat med genomgående fönsterband och burspråk.

Ett stort atrium signalerar utåtriktade och öppna samarbetsformer över gränserna i organisationen och kunderna får redan vid ankomsten klart för sig vad verksamheten sysslar med via glaspartier i foajén som öppnar upp mot verkstäder och kontorsområden.

Byggnaden uppförs som två block som binds ihop av atriet. Det ena blocket rymmer ett provslakteri med tillhörande kok- och rökanläggning, laboratorier och verkstäder, medan det andra innehåller kontor och möteslokaler.

Läs mera

Fler projekt | Forskning

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.