Høje-Taastrup Rådhus. C.F. Møller. Photo: Kontraframe

Høje-Taastrup Rådhus

C.F. Møller Architects har bidraget til udviklingen af det nye rådhus i Høje-Taastrup med fokus på borgerinddragelse, fleksible arbejdspladser og et design, der understøtter kommunens identitet og mangfoldige brugsmønstre.
 Høje-Taastrup Rådhus. C.F. Møller. Photo: Kontraframe
Fakta

Bygherre

Høje-Taastrup Kommune

Adresse

Høje-Taastrup, Danmark

Omfang

8.600 m², 750 arbejdspladser

År

2020-2023

Bygherrerådgiver

C.F. Møller Architects

Arkitekt

Workplace Design: C.F. Møller Architects

Det nye rådhus har fået navnet ”Borgernes Hus”. Projektet har borgeren i fokus og tilstræber at skabe merværdi for borgerne gennem offentlig adgang til tagterrassen og mulighed for at benytte møderum og byrådssal til private arrangementer. Indretningen fokuserer på at kunne understøtte de mangfoldige møder mellem borgere og de omkring 750 medarbejdere samt skabe ligeværdig adgang for alle.

Flytningen fra en ældre, utidssvarende bygning til et væsentligt mindre nybyggeri med delte arbejdspladser krævede en involverende forandringsproces. Involvering af både ledere og medarbejdere bidrog til at skabe ejerskab til projektet, udvikle nye brugsscenarier sammen og skabe forståelse for nye måder at arbejde på.

C.F. Møller udviklede en designguide for fastlæggelse af overordnede betragtninger om identitet, der skulle sikre, at valg af inventar, farver og overflader understøttede det, kommunen ønsker at udtrykke internt og eksternt. Designguiden tog udgangspunkt i bygningens arkitektoniske udtryk samt kommunens eksisterende grafiske designguide. Der blev desuden udarbejdet en kontorguide med overordnede retningslinjer for anvendelse af de fysiske rammer med mulighed for tilpasning til de enkelte afdelingers særlige behov og arbejdsformer.

Brugernes input fra workshops blev omsat til konkrete retningslinjer for identitet, stemning og atmosfære i designguiden og til formulering af funktionalitet for hver rumtype i kontorguiden. Der blev udarbejdet plantegninger, visualiseringer og referencebilleder til formidling af grundlaget for detailindretningen samt en grafisk designguide, der angiver de konkrete retningslinjer for valg af formsprog, karakter af inventar, farver og skiltning.

Der blev udarbejdet grundlag for inventarudbud og vurdering af tilbud samt foretaget endeligt valg af inventar i samarbejde med kommunen.

C.F. Møller udarbejdede et samlet procesdesign for hele den interne proces med henblik på at skabe en entydig organisering, afklare roller og ansvarsfordeling samt sikre forventningsafstemning i forhold til inddragelse i projektet. Der blev etableret et tæt samarbejde med kommunens interne projektgruppe for at sikre fremdrift og udvikling af projektet. Møder med ledergruppen blev faciliteret med fokus på samarbejdsrelationer og indplacering i rådhuset. Workshops med brugergrupper blev gennemført for at styrke medarbejdernes involvering i processen samt sikre, at relevant viden blev integreret rettidigt i projektet. Der blev afholdt referencebesøg for leder- og brugergrupper hos virksomheder, der har etableret arbejdsmiljøer, der kan inspirere processen vedrørende udvikling og anvendelse af kontormiljøer. Endelig blev der udarbejdet en kommunikationsplan for processen med bidrag til indhold og timing i forhold til intern kommunikation.

Læs mere

Flere projekter | Workplace Design

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.