DTU Skylab. C.F. Møller. Photo: HOLMRIS B8

DTU Skylab

Med et ønske om at etablere den næste generation af DTU Skylab, havde projektet fokus på synergier mellem studerende og erhvervslivet og kompetenceudvikling i et tværfagligt og levende innovationsmiljø.
 DTU Skylab. C.F. Møller. Photo: HOLMRIS B8
Fakta

Bygherre

DTU Campusservice

Adresse

Kongens Lyngby, Danmark

Omfang

2.800 m²

År

2018-2020

Bygherrerådgiver

C.F. Møller Architects

Arkitekt

Workplace Design: C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Lightscapes

I projektet er der udarbejdet et byggeprogram for udvidelsen af DTU Skylab, hvis overordnede arkitektoniske greb udspringer af designparametrene transparens, fleksibilitet og kant. Disse designparametre har efterfølgende været styrende for valg af inventar og overflader, hvilket skaber en gennemgående æstetisk helhed.

Workplace Design

Udarbejdelse af indretningsprincipper, der belyste den ønskede rumlige fleksibilitet og efterfølgende indretningsplaner som grundlag for fordeling af nyt, eksisterende og specialinventar samt særbelysning og planter. Identifikation af områder til placering af særlige funktioner og specifikke zoner, til en stor variation af funktioner såsom at bygge 1:1 modeller. Udarbejdelse af samlet budget for nyt inventar, belysning, AV, planter, akustikregulering og folier.

I samarbejde med Urgent Agency og belysningskonsulent fra Lightscapes blev Skylabs særlige brand omsat til formsprog, materialer og farver. Inventar, grafik, planter og belysning blev indarbejdet, så det blev en funktionel del af arkitekturen i det nybyggede hus.

Udarbejdelse af detailindretning, herunder placering af medarbejderne og prioritering ift. budgetrammen, i samarbejde med ledelsen af Skylab.

Procesledelse og brugerinvolvering

Procesplanlægning og –ledelse af programmeringsfasen i dialog med bygherre og brugere. Fokus på koordinering og rettidig kommunikation i alle faser.

Facilitering af brugerinvolveringsforløb med fokus på at skabe engagement og forventningsafstemning i de indledende faser af projektet. Facilitering af workshops med eksterne interessenter, for at skabe de bedste forudsætninger for udvikling af et innovationsmiljø, hvor erhverv og studerende mødes.

Design af proces omkring indflytning og afholdelse af dialogmøder med ledere omkring implementering af aktivitetsbaseret arbejde. Facilitering af workshops med medarbejdere om brugen af huset, med udgangspunkt i de data der blev indsamlet i programmeringsfasen. Opsamling af input fra workshops, som grundlag for detailindretning og kravspecificering af inventar.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning/Workplace Design

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.