I projektet er der etableret en fælles base for alle organisationens medarbejdere med fokus på synliggørelse af forretningsområdets særlige identitet og værdier. Derudover er der skabt et sted, hvor medarbejdere fra andre lokationer i organisationen periodisk kan arbejde og opleve sig som en del af fællesskabet. Der er lagt særlig vægt på at forme et multifunktionelt, fleksibelt og imødekommende hus, hvor også organisationens mange eksterne samarbejdspartnere bliver modtaget på en god måde.
Workplace Design
Udvikling og implementering af aktivitetsbaserede arbejdsmiljøer med free-seating, herunder udarbejdelse af overordnet disponering af bygningen i tre zoner: Collaboration zone, Dynamic zone og Concentration zone.
Gennem kvalitativ og kvantitativ dataindsamling er der skabt et indgående kendskab til organisationen, som danner grundlag for indplaceringen i det nye hus og overgangen til et aktivitetsbaseret arbejdsmiljø. Her er etableret zoneopdelinger, som er både tydelige og selvforklarende gennem valg af inventar, der naturligt indbyder til de forskellige arbejdsformer og understøtter den ønskede adfærd.
Udarbejdelse af detailindretning af alle arbejdsområder, samt kantine og et centralt mødecenter. Fokus på at skabe varierede rum og arbejdssteder, som understøtter de arbejdstyper, der blev identificeret i behovsafdækningen. Udarbejdelse af inventarforslag baseret på virksomhedens building guide, samt design af specialinventar med henblik på at skabe en særlig identitet i huset. Forslaget inkluderede også strategi for folier, kunst og wayfinding.
Procesledelse og brugerinvolvering
Udarbejdelse af overordnet procesdesign. Facilitering af forløb for styregruppen med fokus på udvikling af vision og efterfølgende målopfyldelse, samt facilitering af beslutningsproces. Ledelse af projektet i sin helhed i tæt samarbejde med virksomhedens Facility Management.
Afholdelse af workshops for ledere og medarbejdere med særligt fokus på implementering af det aktivitetsbaserede arbejdsmiljø. Facilitering af forløb med intern koordinationsgruppe, samt en gruppe af ”change agents”, der repræsenterede hele organisationen – fokus på forberedelse af flytning, samt anvendelsen af delearbejdspladser.
Gennemførelse af en omfattende behovsafdækning med 1:1 interviews, tidsregistrering, mapping af arbejdsprocesser og ”brown papers” i alle afdelinger. Sammenfatning af data i afdelingsprofiler, der redegør for hver afdelings specifikke behov.
Gennemførelse af omfattende evalueringsproces i tre måneder efter indflytningen. Involvering af ledere og medarbejdere, og videreudvikling og tilpasning af arbejdsmiljøet baseret på brugernes tilbagemeldinger.