Aarhus Universitetshospital (AUH) - laboratorier. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig

Aarhus Universitetshospital (AUH) - laboratorier

De nye laboratoriene for patologi og klinisk biokjemi ved Aarhus Universitetshospital (AUH) tilbyr medarbeiderne de nyeste teknologiske fasilitetene i et fysisk miljø med fokus på å få dagslyset inn, holde støyen ute fra de åpne laboratorieområdene og underbygge kommunikasjon og interaksjon blant medarbeiderne.
 Aarhus Universitetshospital (AUH) - laboratorier. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig
Fakta

Byggherre

Region Midtjylland

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

13 500 m²

År

2013-2016

Byggherrerådgiver

NIRAS A/S

Ingeniør

Rambøll Danmark, Alectia, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Cubo Akitekter

Landskap

Schønherr Landscape

Laboratoriene ligger i sykehusets sentrale laboratoriebygning i første, andre og tredje etasje, og består av en rekke spesiallaboratorier. Analyser av blod-, sekret- og vevsprøver er kritiske for rask diagnostisering av pasientene, så for å minimere transport- og analysetid leveres de fleste av prøvene via rørpostanlegg, og analyseres i en automatisert prosess.

Spesiallaboratoriene er, i den grad det er mulig, innredet etter et likt prinsipp som består av tre soner. Ut mot fasaden er laboratoriene innredet med en sone som består av primært stille- og støyrom, som er skjermet mot de øvrige laboratorieområdene ved hjelp av skyvedører, og plasseringen sikrer generøs tilstrømning av dagslys.

På begge sider av de interne gangene ligger det en sone som generelt er innredet med åpne laboratorieoppsett, som sikrer effektiv utnyttelse av arealet, samt underbygger direkte kommunikasjon mellom personalet. De åpne laboratorieområdene er som hovedregel holdt fri for støyende utstyr, som er plassert i en sone innerst inne mot bygningens sentrale tekniske arealer.

Les mer

Flere prosjekter | Forskning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.