HAFUN (Hamburg Fundamental Interactions Laboratory), Hamburg Universitet. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

HAFUN (Hamburg Fundamental Interactions Laboratory), Hamburg Universitet

Et landemerke for forskningscampus Science City Bahrenfeld i Hamburg, og vil samle to forskningssentre i én bygning som vil huse både høyteknologiske underjordiske laboratoriefasiliteter og åpne miljøer for kunnskapsdeling og -formidling.
 HAFUN (Hamburg Fundamental Interactions Laboratory), Hamburg Universitet. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Byggherre

Sprinkenhof GmbH

Adresse

Hamburg, Tyskland

Omfang

12 000 m²

År

2023-2029

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2023

Ingeniør

BZS-Bauphysik GmbH Christian Bonik GmbH Fassadenberatung

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

BAL, Bauplanungs und Steuerungs GmbH

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2023

Den nye forskningscampusen Science City Bahrenfeld i Hamburg vil bli et senter for fremragende forskning for hele Tyskland og Europa. HAFUN vil være en nøkkelbrikke som vil samle to forskningssentre og tilby fasiliteter med åpne miljøer for kontorer, møteplasser og konferanser. samtidig vil det tilby delvis underjordiske laboratorier med ekstremt følsomt utstyr for forskning på blant annet kvantefysikk, kosmisk stråling og gravitasjonsbølger, som krever fullstendig skjerming mot interferens og vibrasjoner.

Bygningen består av to atriumbygninger, forbundet med et hjørne i hvert volum. Dette skaper en bygningsgeometri som en dobbel sløyfe, som med en samlende fasade gir en gjenkjennelig og ikonisk bygning, som i kombinasjon med landskapsdesignet tilpasser seg omgivelsene. Bygningen trapper seg ned med grønne takhager mot boligbebyggelsen i sør, og åpner seg mot det eksisterende campus i vest. Sammenkoblede volumer skaper vinkler for utendørs oppholdsrom rundt bygningen med grønne terrasser og hager som smelter sammen med volumenes indre gårdsrom og fremstår åpne og innbydende. Her er bygningens inngang sentralt plassert der de to gårdsbygningene møtes.

Rasjonell struktur med sosiale knutepunkter

Ankomstområdet består av en sjenerøs foajé som forlenges av en elegant vindeltrapp til takterrassene, slik at besøkende lett får tilgang til et observatorium og utendørs undervisningsfasiliteter. Koblingen mellom de to volumene utgjør bygningens hjerte, der et sentralt plassert atrium skaper et sosialt knutepunkt. Konferansefasilitetene ligger på et attraktivt hjørne på gateplan, der det innvendige rommet kan utvides med gårdsrom. Dagslys, lyse interiører og trepaneler skaper en behagelig atmosfære og har en akustisk absorberende effekt i atriet, kontorer og romslige korridorer innredet med loungeområder. Interiøret i bygningen er basert på en rasjonell og fleksibel struktur, med vekt på åpenhet og møteplasser som oppmuntrer til kunnskapsdeling og samarbeid.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning/Forskning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.