Teknologisk Institut Campus. C.F. Møller

Teknologisk Institut Campus

C. F. Møller Architects tegner Teknologisk Instituts nye 50 000 m2 store campusområde i Århus Nord, hvor i alt 12 nye bygninger, fordelt på 8 000 m2, er integrert med landskapet.
 Teknologisk Institut Campus. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Teknologisk Institut

Adresse

Aarhus, Lisbjerg, Danmark

Omfang

50000 m²

År

2018-

Byggherrerådgiver

CFM

Ingeniør

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Det nye campusområdet til Danmarks Teknologiske Institutt, som huser de mest høyteknologiske laboratoriene i Norden, omfatter 50 000 m2 til forskning, utvikling og testing av digitale og bærekraftige løsninger. Designet er fremtidssikkert, med seksjoner som kan utvides og innskrenkes i tråd med utviklingen av nye teknologiske muligheter.

Campusområdet oppføres i fire klynger av 12 separate bygninger, fordelt på 8 000 m2. Disse veksler mellom tre etasjer og varierende dimensjoner for et levende uttrykk. Bygningene er parallelle eller rettvinklede i forhold til hverandre, og samles rundt en gårdsplass der hovedbygningen ligger som et hengsel mellom klyngene.

Hovedbygningen består av tre rektangulære bygningskropper med ulike dimensjoner og høyder. Med sine seks etasjer står den som midtpunkt for campusområdet til Danmarks Teknologiske Institutt. Første etasje har store glasspartier som skaper en åpen, imøtekommende fasade til bygningen og danner samlingspunktet med kantine, kontorlokaler og konferanserom.

Bygninger integrert i landskapet

Ved å veksle mellom røde og brune nyanser i tegl og fliser, kombinert med glasspartier, skapes det variasjon i fasadene. En rutenettstruktur i teglfasadene skaper rytme og sammenheng mellom klyngene. Arkitekturen og den dempede fargeskalaen sørger samtidig for at bygningene er en naturlig del av det kuperte landskapet. Planmessig betyr dette at noen bygninger får en kjelleretasje som ligger under bakkenivå i den ene enden av bygningen, mens den samme etasjen fremstår som en førsteetasje i den andre enden av bygningen.

Vinduspartiene til forsøkshallene sikrer optimale dagslysforhold, og involverer terrenget og aktiviteten fra gårdsplassen. Et landskap som kalles Expo-landskapet er konstruert som et grønt bånd gjennom bygningene. Expo-landskapet er tegnet til vekstforsøk og utstillingsområde i både fag- og fritidssammenhenger for ansatte og andre interessenter.

Det samlede arkitektoniske uttrykket får bygningene til å fremstå som en helhet, og utstråler likeverd i alle bygningenes funksjoner.

Les mer

Flere prosjekter | Forskning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.