Aarhus Universitet. C.F. Møller. Photo: Jan Kofod Winther

Aarhus Universitet

Aarhus Universitet, oppført i 1931 og utbygd frem til i dag, er et unikt og helstøpt universitetscampus med en gjennomført arkitektur, blant annet i form av den konsekvente bruken av gul teglstein og bygningenes samhørighet med landskapet.
 Aarhus Universitet. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Byggherre

Undervisningsministeriet Byggedirektoratet

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

200 000 m²

År

1931-

Konkurranse

1. premie i åpen konkurranse. 1931
Framework agreement 1996-

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C. Th. Sørensen og C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • Utvalgt til Kulturministeriets Kulturkanon over "uomgængelige, danske arkitekturværker". 2006
  • 1. premie i åpen konkurranse. 1931
  • Framework agreement 1996-

Aarhus Universitet og den tilhørende universitetsparken rommer undervisningslokaler, kontorer, biblioteker, verksteder og studentboliger. Universitetsbygningen kjennetegnes av sitt ensartede uttrykk og hvordan den utnytter konturene i det omkringliggende landskapet.

Campuset har vokst opp rundt en markant morenekløft, hvor de enkelte instituttene og fakultetene er plassert i skråningene fra hovedbygningen ved Ringgaden til byens sentrum ved Nørreport. Alle bygningeneved universitetet er en variasjon over den samme prismeformen, noe som sikrer at de ulike bygningsenhetene snakker samme språk. Måten bygningene kommer til syne på i omgivelsene, får dem til å fremstå som om de har vokst ut av landskapet.

Aarhus universitet har blitt kjent og anerkjent som en fullendt bebyggelse som forener de beste sidene av funksjonalismen med gode, danske tradisjoner i form og materiale. C.F. Møller har hatt ansvaret for nybygg, landskapsarkitektur samt renoverings- og ombyggingsarbeid av universitetet fra den første oppførelsen og frem til i dag.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning/Forskning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.