IHA Katrinebjerg. C.F. Møller. Photo: Helene Høyer Mikkelsen

IHA Katrinebjerg

IHA, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, ligger i den nye bydelen «IT-byen» på Katrinebjerg nord i Aarhus. Bydelen er et tidligere industriområde som nå er blitt campus for en rekke utdanningsinstitusjoner og bedrifter, blant annet Incuba Science Park og IT-Parken, som beskjeftiger seg med informasjonsteknologi.
 IHA Katrinebjerg. C.F. Møller. Photo: Helene Høyer Mikkelsen
Fakta

Byggherre

Aarhus Universitets Forskningsfond /Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

8 700 m²

År

2009-2012

Byggherrerådgiver

Kuben Management A/S

Entreprenør

Jorton (råhus), Hustømrerne A/S (overnatting og fasader), Bravida A/S (VVS og ventilasjon), Lindpro a/s (Elektrisk og lavspenning)

Ingeniør

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

IHA tilbyr utdanninger innenfor elektronikk, informasjons- og kommunikasjonsteknologi samt helseteknologi, og er en topp moderne institusjon med plass til 3000 studenter, forskere, forelesere og andre medarbeidere. Skolen holder hus i tre bygninger – et nybygg og to renoverte bygninger – som er oppkalt etter de berømte ingeniørene Edison, Kahn og Shannon.

Nybygget Edison skiller seg ut med sin tunge base av lysegrå tegl, den innsatte bygningskroppens hvite, pussede fasade og ikke minst gavlen med loddrette lameller i gult glass som draperer vinduspartiene. Lamellene er både funksjonelle og dekorative: de virker som solavskjerming samtidig som de gir bygningen en markant identitet. Om kvelden blir de gule glassene «levende»: interaktiv LED-belysning lyser ikke bare opp lamellene, men får dem til å variere i farge alt etter hvor mange studenter som er aktive inne i huset.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning/Forskning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.