Max Planck Institute Heidelberg. C.F. Møller

Max Planck Institute Heidelberg

Nye Max Planck institutt for medisinsk forskning vil være et nav for campusen og stimulere til innovasjon for det historiske Heidelberg Universitetet, som har fostret seks nobelprisvinnere.
 Max Planck Institute Heidelberg. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Max Planck Gesellshaft zur Förderung der Wissenschaften e.V.

Adresse

Heidelberg, Tyskland

Omfang

16550 m²

År

2019, konkurranse

Ingeniør

Bollinger + Grohmann Ingenieure

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Laborplaner Tonelli AG
Aesthetica Studio

Max Planck-instituttet er plassert i det sørvestlige hjørnet av Heidelberg Universitetscampus, og det er det første du ser når du kommer dit. Den nye bygningen for instituttet er skapt ved hjelp av kolonner i fasaden og kjerner for å skape to soner, en for laboratorier og den andre for kontorlokaler. I kontorsonen fører et generøst atrium med en skulpturell trapp opp til øverste etasje. Alle de viktigste fellesarealene er plassert langs atriet, og istedenfor å bruke lange og smale korridorer, åpnes korridorene av og til for å skape små kaffekroker og uformelle møteplasser. Områdene for interaksjon sikrer god kommunikasjon på tvers av avdelingene og blir sosiale nav for samarbeid og kunnskapsutveksling. Alle korridorer fører til et fellesområde eller mot fasaden med en innrammet utsikt. Glassvegger mellom kontorene, laboratoriet og korridoren skaper åpne og tiltalende arbeidsplasser. Trepaneler er plassert rundt kjernene som et lyddempende grep for å forbedre det sosiale arbeidsmiljøet.

Planlegge for fremtiden.

Taket på den nye instituttbygningen er en frodig grønn takterrasse for alle som bruker bygningen, og er et unikt utsiktspunkt over campus med 360-graders utsikt. Dette arealet kan gjøres om til et ekstra laboratorium senere

Les mer

Flere prosjekter | Forskning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.