Teknologisk Institut, DMRI. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod

Teknologisk Institut, DMRI

Teknologisk institutt oppfører et nytt laboratorie- og kontorbygg som skal føyes inn i rekken av flotte bygninger i instituttets store bygningskompleks i Høje Tåstrup. Bygningen skal romme DMRI (Danish Meat Research Institute).
 Teknologisk Institut, DMRI. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Byggherre

Teknologisk Institut

Adresse

Taastrup, Danmark

Omfang

6 600 m²

År

2011-2014

Byggherrerådgiver

Emcon

Entreprenør

Pihl og Enemærke & Petersen

Ingeniør

Moe

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Teknologisk institutt ble tegnet av arkitekt Vilhelm Wohlert på 1970-tallet. Komplekset ligger i et grønt opparbeidet landskap og er formet som en spiral med en rekke sirkelformede parkeringsplasser. Her ligger de enkelte instituttene i et enkelt og tilknappet formspråk med rød murstein og synlige betongbjelker over vinduene.

Det nye bygget føyer seg inn i sammenhengen med samme enkle formspråk, men vrir det samtidig i en mer moderne retning ved blant annet å bruke mursteinene mer dekorativt og ved å bruke gjennomgående vindusbånd og karnapper.

Et stort atrium signaliserer utadvendte og åpne samarbeidsformer på tvers av organisasjonen, og kundene blir allerede ved ankomst presentert for virksomheten gjennom glasspartier i foajeen som åpner opp mot verksteder og kontorområder.

Bygget oppføres som to blokker bundet sammen av atriet. Den ene blokken inneholder et forsøksslakteri med tilhørende koke- og røykefasiliteter, laboratorier og verksteder. Den andre inneholder kontorer og møterom.

Les mer

Flere prosjekter | Forskning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.