Darwin Centre, fase 2. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod

Darwin Centre, fase 2

Andre fase av Darwin-senteret er en utvidelse av det berømte Natural History Museum i London.
 Darwin Centre, fase 2. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Byggherre

The Natural History Museum

Adresse

London, UK

Omfang

16000 m²

År

2001-2009, 2010

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2001

Entreprenør

BAM Construct UK (main contractor)

Ingeniør

ARUP (konstruksjoner)
Fulcrum Consulting (installasjoner)
Buro Happold (brandstrategi)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Turner and Townsend (kostberegning)

Premiering
Premiering
  • Civic Trust Award. 2011
  • Dedalo Minosse Award, hederlig omtale. 2011
  • Nominert til RIBA Award i London. 2011
  • Nominert til Condé Nast Traveller Innovation & Design Awards, kultur. 2010
  • Nominert til Project of the Year i Building Magazine. 2010
  • Nominert til RIBA Awards i London. 2010
  • Vinneren av Association for Consultancy and Engineering Awards i kategorien Best Service Engineering Project: Large Firm. 2010
  • Concrete Society Award, Overall Winner. 2009
  • Nominert til Mies van der Rohe Award. 2009
  • Plaisterers' Trophy Awards, hederlig omtale. 2009
  • Structural Award for Arts or Entertainment Structures. 2009
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2001

Tilbygget er utformet som en massiv, åtte-etasjes kokong i et glasskrin. Natural History Museum er en av Storbritannias fem største attraksjoner og samtidig et forskningssenter i verdensklasse. Darwin Centrets arkitektur gjenspeiler denne dobbelte rollen og avslører for første gang spydspissforskningen og mangfoldet i museets samlinger.

Kokongen er skapt til å fremstå som en stor silkepuppe og danner den indre, beskyttende beholderen rundt museets enestående samling av 17 millioner insekter og 3 millioner planter. Størrelsen og formen gir den besøkende et håndfast begrep om omfanget av de bakenforliggende samlingene. Temperatur- og fuktighetsstyring forhindrer nedbrytning og skadedyr slik at samlingene kan bevares i lang tid fremover. Det sprøytestøpte betongskallets eksponerende termiske masse stabiliserer inneklimaet og reduserer energiforbruket.

Publikums adgang til det vitenskapelige miljøet i Darwin Center består av en besøksrute som beveger seg opp og gjennom kokongen. Her får museumsgjestene førstehåndsopplevelser av Darwin-senteret som et fascinerende interaktivt lærested hvor man kan observere det vitenskapelige arbeidet uten å komme i veien for forskningen.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur/Forskning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.