DFDS domicil, Leietakerrådgivning. C.F. Møller. Photo: Carsten Lundager

DFDS domicil, Leietakerrådgivning

C.F. Møller Architects bistår DFDS med leietakerrådgivning og med å sikre at DFDS’ nye hovedkontor på Marmormolen i København både er i tråd med DFDS’ virksomhet og skaper optimale rammer for virksomhetens kultur.
 DFDS domicil, Leietakerrådgivning. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Byggherre

PensionsDanmark

Adresse

København Ø, Danmark

Omfang

15 000 m²

År

2019

Byggherrerådgiver

SWECO

Entreprenør

NCC

Arkitekt

Leietakerrådgivning: C.F. Møller Architects, Arkitekt: PLH Arkitekter

Pensiondanmark, som er byggherre for prosjektet, oppfører det 12 500 m2 bygget på Marmormolen, som skal huse DFDS’ hovedkontor. Som leietakerrådgiver for DFDS’ nye lokaler står C.F. Møller Architects for rådgivning for alle arkitektdisipliner. C. F. Møller Architects hjelper til med å formulere spesifikasjonene for de nye lokalene og med å omsette DFDS’ visjoner og mål til krav og suksesskriterier for bygningen.

C.F. Møller Architects følger opp at utleier leverer det avtalte hovedkontoret, som er designet for å skape optimale rammer for 700 DFDS-medarbeidere fra 40 land, hvor både erfarne og fremtidige generasjoner av medarbeidere kan trives og få inspirasjon til samarbeid, innovasjon og utvikling. Rådgivningen inkluderer blant annet analyse, vurdering og anbefaling for arkitektonisk kvalitet og strategi. I tillegg bistår arkitektkontoret med disponering av arealer, tilgjengelighet, inventar samt generell kvalitetssikring av byggevne og vurdering av drift og vedlikehold.

Bærekraftige lokaler

Bygningens design henter sin inspirasjon fra cruiseskipets oppbygging, og eiendommen blir en fleksibel bygning som omfatter første til sjette etasje samt kjeller med parkering. De to nederste «dekkene» i bygningen blir parkering. Over dem kommer tre dekk med kontorer og møterom, restaurant og et auditorium i to dekks høyde med plass til 300 personer. I bygningens to øverste etasjer kommer det takterrasser med utsikt over vannet i Nordhavn. Det forventes at bygningen blir bærekraftsertifisert i samsvar med DGNB-standarden gull.

Les mer

Flere prosjekter | Byggherrerådgivning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.