Nobelparken - tilbygg med kontorbygg. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Nobelparken - tilbygg med kontorbygg

En ny blokk i Nobelparken som samler COWIs ansatte i Aarhus og letter samhandlingen mellom avdelingene.
 Nobelparken - tilbygg med kontorbygg. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

FEAS

Adresse

Aarhus, Danmark

År

2018-2019

Byggherrerådgiver

C.F. Møller Architects

Entreprenør

NCC

Ingeniør

COWI

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Ingeniørselskapet COWI har hatt sin Aarhus-avdeling i Nobelparken i siden komplekset ble oppført i 1997. COWI ønsket å føre alle ansatte i Aarhus under ett tak, og å bli værende i Nobelparken.

COWIs utvidelse er et nybygg i Nobelparken som fremstår som en naturlig forlengelse av kompleksets karakteristiske blokkstruktur, som skyter opp med høye bygninger i rød murstein. Dette gjør COWIs nybygg til en del av den eksisterende serien av blokker, bygget i samme type murstein som de opprinnelige bygningene.

Hovedinngangen ligger i første etasje, hvor du også finner resepsjonen og kantinen. Møtelokaler, kontorer og uformelle oppholdsrom er plassert langs korridorer som slipper inn lys gjennom en vestvendt glassfasade. Korridorene fremstår som svevende plattformer forbundet med en trapp som går gjennom alle etasjene og binder sammen alle avdelinger og alle ansatte. Dette oppfyller COWIs ønske om en planløsning som letter samhandlingen mellom avdelingene.

Trappen ender i en takterrasse med fantastisk utsikt over Djursland i øst og Marselisborg-skogen, som strekker seg sørover langs kysten. Med alt glasset som er brukt i den nye bygningen, og det samme arkitektoniske uttrykket som den opprinnelige blokkstrukturen, fremstår nybygget som en verdig avslutning på Nobelparkens nordlige retning.

C. F. Møller Architects har vært rådgiver under prosjekteringen og har stått for hovedprosjektet med nybyggets råhus og landskapet rundt.

Les mer

Flere prosjekter | Byggherrerådgivning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.