Vega skole & aktivitetshus - Skiltkonsept. C.F. Møller. Photo: Mårten Lindquist

Vega skole & aktivitetshus - Skiltkonsept

Overordnet skiltkonsept for Vega skole & aktivitetshus med målet å skape en sammenhengende og brukervennlig visuell identitet som ikke bare letter navigasjon, men også forsterker skolens karakter.
 Vega skole & aktivitetshus - Skiltkonsept. C.F. Møller. Photo: Mårten Lindquist
Fakta

Byggherre

Byggdialog AB

Adresse

Haninge, Sverige

År

2022-2023

Entreprenør

Tornberget

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Kunstner

Knee-Deep av Molly Haslund og arkitekt Aspasia Balta, plassert på gårdsplassen. Linjer i Rörelse av Jakob Ojanen, plassert inne ved den sentrale trappen. Vegasfæren av Space Popular (Lara Lesmes og Fredrik Hellberg), plassert i biblioteket.

Vega skole & aktivitetshus er et unikt samlingspunkt midt i byen som tilbyr plass for alle, unge og gamle. Her forenes skole, kultur og fritid under samme tak. Lokalisert i hjertet av bydelen Vega, rett sør for Stockholm, forsterker det områdets identitet og er godt synlig for besøkende. Plasseringen nær stasjonen gjør det til et naturlig møtested og et karakteristisk landemerke.

Skiltprogrammet for Vega skole & aktivitetshus omfatter både utendørs- og innendørsskilt og bygger på nøye gjennomtenkte valg av materialer, fargesetting og designelementer for å harmonere vakkert med omgivelsene. Konseptet legger vekt på kontrastrik fargebruk og tydelig grafisk design for å sikre lettleselighet og klare budskap.

Balanse mellom funksjon og estetikk

Utendørsskiltningen omfatter utviklingen av et veiledningssystem som effektivt styrer besøkende og brukere gjennom skolens område. Gjennom analyse av flyt og definerte områder ble det presentert strategiske forslag til skiltlokasjoner som ikke bare letter bevegelse, men også supplerer bygningens arkitektur og uttrykk. Inngangs- og overordnede kartskilt ble supplert med mindre henvisningsskilt.

Innendørsskiltningen er en vesentlig del av prosjektet med fokus på å skape en intuitiv og smidig navigasjon inne i bygningen. Gjennom grundig studie av bevegelsesmønstre og logistikk ble områder identifisert der skilt er mest nødvendige. Skiltene ble utformet slik at de sømløst integreres i interiøret, samtidig som de kommuniserer klart og tydelig for å lette rask orientering.

C.F. Møller Architects har også designet bygningen og landskapet.

Les mer

Flere prosjekter | Byggherrerådgivning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.