Akershus University Hospital (Nye Ahus), multi-storey car park. C.F. Møller

Akershus University Hospital (Nye Ahus), multi-storey car park

Multi-storey car park with room for 1300 cars.
 Akershus University Hospital (Nye Ahus), multi-storey car park. C.F. Møller
Facts

Client

Akershus Fylkeskommune

Address

Nordbyhagen, Norway

Size

30900 m²

Year

2001-2002

Construction

AF Ragnar Evensen AS

Engineering

RIB/RIT: SCC Scandiaconsult AS
RIB-R: BST - Brann og sikkerhetsteknikk AS
RIV-R: Technoconsult
RIV-V: RG Ventilasjon AS
RIE: EDA Nils Nilsen AS

Architect

C.F. Møller Architects

Landscape

Grindaker AS Landskapsarkitekter MNLA

The multi-storey car park at Akershus University Hospital has room for approximately 1,300 cars, and is used by the hospital's staff and visitors. A key goal of the design was to create a spatial and structural relationship between the car park, the course of the road, and the University Hospital complex itself. The building follows the gentle curves of the road, and is equipped with transparent facades in three storeys. During the day, the glass slats provide natural light inside the building and present a dynamic facade outwardly which reflects the varying light. At the night the building has luminous facades.

Read more

More projects - Infrastructure

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.