AU-FOOD. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

AU-FOOD

En samling af Aarhus Universitets fødevareforskningsmiljøer i samme bygning, AU Food, skal styrke en tættere integration af forsknings- og uddannelsesmiljøet og gøre det lettere for studerende og forskere at indgå i interdisciplinære aktiviteter.
 AU-FOOD. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Forskningsfondens Ejendomsselskab (FEAS)

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

9.500 m² ialt - laboratorier og kontorer 7.000 m², væksthus 2.500 m²

År

2017-2019

Bygherrerådgiver

Rambøll

Ingeniør

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Rambøll

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Rådgiver på væksthuset: Jørn Rosager

For at styrke og samle de forskellige forskningsmiljøer fra Aarhus Universitets´ fødevareforskning, har universitetet ønsket at samle Institut for Fødevare og Argo Food Park i Skejby, i en ny bygning AU Food. En tættere integration af instituttet og universitets øvrige forsknings- og uddannelsesmiljø gør det lettere for studerende og forskere at indgå i interdisciplinære aktiviteter. AU Food rummer en kontor- og laboratoriebygning, et væksthus og semi-fieldanlæg med forsøgsjord til frugtplantager og tilhørende bygninger.

Arkitektur der fordrer til forskning

I arkitekturen er der lagt vægt på at skabe et miljø med mulighed for at mødes på tværs af forskellige faggrupper og forskningsmiljøer. Herved udbredes forskningsaktiviteterne, og der opstår vidensdeling og inspiration til ny og banebrydende forskning. AU Food er bygget i treetagers korte, forskudte længer, der er forbundet af en tværgående foyer og et åbent atrium. Mellem længerne er der etableret grønne, intime, lægivende haverum. Bygningens forskningsfunktioner er indrettet med innovative og moderne laboratorier med forskerkontorer og mødelokaler. På indgangsniveau, centralt placeret i bygningen, findes også café, møde- og fællesrum, i åben forbindelse med foyeren, der fremstår lys og åben med treetagers høje vinduespartier. Bygningens facader er udført i galvaniseret jernplader med vinduespartier og vinduesbånd delvist opdelt med trælameller. De forskellige materialer danner, hver især mønstre i vinduesbåndedes forløb omkring bygningen.

Læs mere

Flere projekter | Forskning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.