Pharma Science Building. C.F. Møller. Photo: Kurt Hoppe

Pharma Science Building

Pharma Science Building er en ny, moderne laboratoriebygning til Det Farmaceutiske Fakultet - en del af Københavns Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Nørre Campus.
 Pharma Science Building. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Bygningsstyrelsen (BYGST)

Adresse

Nørre Allé, København, Danmark

Omfang

5.130 m²

År

2010-2016

Ingeniør

Moe

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Schønherr Landskab

Kunstner

Ferdinand Ahm Krag

Pharma Science Building skal være samlingspunktet for det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Nye og eksisterende bygninger er forbundet via et atrium og indendørs gangbroer, og bl.a. gennem etableringen af nye laboratorier og fælles faciliteter bliver tværgående forskningssamarbejder mellem flere institutter mulig.

Den kompakte bygning er skulpturelt udformet med et knæk i planen, som skaber et mere rumligt atrium og giver mere facadelængde indenfor et begrænset byggefelt. Facaderne er beklædte med en gennemgående hud af rhombeformede tombak-plader, så bygningen optræder som en samlet geometrisk form - kun afbrudt og gennemskåret i strategiske, sammenhængende felter hvor der inviteres både til indkig og udsyn. Facadens mørke tombak vil spille op imod de eksisterende bygningers lyse facader. Et af de markante træk ved den indvendige udformning af Pharma Science Building er gennemskæringer gennem alle etagerne. Dette skaber overblik og fordrer fællesskabet og indlærings- og udviklingsmiljøet og giver et generøst daglysindtag. Den optimerede dagslysudnyttelse er et af midlerne til, at Pharma Science Building kan blive opført som lavenergiklasse 2015 med et samlet energibehov på max. 41 kWh/m² per år.

Læs mere

Flere projekter | Forskning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.