Det Tekniske Fakultet - SDU. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Det Tekniske Fakultet - SDU

Det Tekniske Fakultet, TEK, ved Syddansk Universitet i Odense er fire institutters fælles ramme om et aktivt og dynamisk forsknings- og uddannelsesmiljø.
 Det Tekniske Fakultet - SDU. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Fakta

Bygherre

Bygningsstyrelsen (BYGST) og SDU Tekniske Fakultet

Adresse

Odense, Danmark

Omfang

20.000 m² (heraf 6.000 m² laboratorier)

År

2011-2015

Ingeniør

MOE

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Schønherr Landskab

Kunstner

Sophie Kalkau

Præmiering
  • Nomineret til "Årets Skolebyggeri". 2015

Fakultetet/hovedbygningen samler, som en paraply, institutterne omkring et fælles glasoverdækket atrium. De fire interne institutter/huse er forbundet af broer i flere niveauer, der krydser husets hjerte; et "møbel" med fællesfaciliteter; seminar- møderum og opholdsarealer. De mange forbindelser giver flydende overgange mellem de forskellige institutter og inviterer til fællesskab og udnyttelse af hinandens viden.

Bygningen er indhyllet i en ydre skærm som skygger dens transparente volumen. Den lette og elegante skærm er lavet af præfabrikerede paneler af hvid CRC beton (Compact Reinforced Composite, en særlig type højstyrke fiberbeton) med cirkulære åbninger og bagvedliggende solafskærmning og naturlig ventilation. Skærmen afspejler samtidig den innovation og kreativitet, der kendetegner de forskellige institutter.

Indretning af bygningen er meget fleksibel, med store laboratorier placeret i stueetagen med adgang til terræn og mulighed for udendørsaktiviteter. Miljøstrategien for Teknisk Institut opfylder kravene til lavenergiklasse 2015, med fokus på lavt energiforbrug, godt indeklima samt brug af materialer, der sikrer mindst mulig miljøbelastning i et livscyklusmæssigt perspektiv.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning/Forskning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.