Darwin Centre fase 2. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod

Darwin Centre fase 2

Anden fase af Darwin Centret er en udvidelse af det berømte Natural History Museum i London. Tilbygningen er udformet som en kæmpe, otte etagers kokon i et glasskrin.
 Darwin Centre fase 2. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Bygherre

The Natural History Museum

Adresse

London, UK

Omfang

16000 m²

År

2001-2009, 2010

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2001

Entreprenør

BAM Construct UK (main contractor)

Ingeniør

Arup (konstruktioner)
Fulcrum Consulting (installationer)
Buro Happold (brandstrategi)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Turner and Townsend (kostberegning)

Præmiering
Præmiering
  • Civic Trust Award. 2011
  • Dedalo Minosse Award, hædrende omtale. 2011
  • Nomineret til RIBA Award i London. 2011
  • Nomineret til Condé Nast Traveller Innovation & Design Awards, kultur. 2010
  • Nomineret til Project of the Year i Building Magazine. 2010
  • Nomineret til RIBA Awards i London. 2010
  • Vinder af Association for Consultancy and Engineering Awards i kategorien Best Service Engineering Project: Large Firm. 2010
  • Concrete Society Award, Overall Winner. 2009
  • Nomineret til Mies van der Rohe Award. 2009
  • Plaisterers' Trophy Awards, Hædrende omtale. 2009
  • Structural Award for Arts or Entertainment Structures. 2009
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2001

Natural History Museum er en af Storbritanniens fem største attraktioner og samtidig et forskningscentrum i verdensklasse. Darwin Centrets arkitektur afspejler denne dobbelte rolle og afslører for første gang mangfoldigheden i museets samlinger og centrets spydspids-forskning for publikum.

Kokonen er skabt til at fremstå som en stor silkepuppe og danner den indre, beskyttende beholder omkring museets enestående samling af 17 millioner insekter og 3 millioner planter. Størrelsen og formen giver den besøgende et håndgribeligt begreb om omfanget af de bagvedliggende samlinger, der er i verdensklasse. Temperatur- og fugtighedsstyringen forhindrer nedbrydning og skadedyr, så samlingerne kan bevares i lang tid fremover. Den sprøjtestøbte betonskals eksponerede termiske masse stabiliserer indeklimaet og reducerer energiforbruget.

Publikums adgang til det videnskabelige miljø i Darwin Centret består af en besøgsrute, som bevæger sig op og igennem kokonen. Her kan museumsgæster på første hånd opleve et fascinerende interaktivt læringssted, hvor man kan observere det videnskabelige arbejde uden at komme i vejen for forskningen.

Læs mere

Flere projekter | Kultur/Forskning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.