Gemini. C.F. Møller

Gemini

Gennemgribende renovering og modernisering af laboratorie- og uddannelsesbyggeriet Gemini til fremtidens lærings- og energistandarder med afsæt i dets arkitektoniskes historiske særpræg.
 Gemini. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

TU/E

Adresse

Eindhoven, Netherlands

Omfang

35.000 m²

År

2018, konkurrence

Ingeniør

ABT

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Barcode Architects

Gemini renoveres og moderniseres, så den opfylder det tekniske universitet TU Eindhovens ambitioner inden for bæredygtighed, teknologi, uddannelse og forskning. Det nye Gemini skal sikre, at universitet kan møde fremtiden med moderne og læringsoptimerede faciliteter.

TU/e blev tegnet af den hollandske arkitekt S.J. Van Embden i 1974. Embdens arkitektoniske visioner bibeholdes i det nye Gemini, og kan ses i arkitekturens robusthed og den blottede konstruktion. En facade i glas giver gennemsigtighed til konstruktionen, og viser de tekniske funktioner, der er indlagt i bygningen, men giver også en transparens til bygningens aktivitet. Den nye facade og bedre isolering lever op til de moderne standarder inden for miljø og energi.

Forskellige loftshøjder giver plads til alle funktioner

Bygningen er delt op i to afdelinger, som består af en afdeling med administrative funktioner og en afdeling med tekniske laboratorier. I den administrative afdeling er de tekniske installationer lagt ind i en sidevæg i rummet, fremfor traditionelt at være installeret i loftet. Det giver behagelig loftshøjde samtidig med at der er plads til moderne elektriske installationer. I den anden side af bygningen er den tekniske afdeling placeret og har en højde på 1,5 etage, hvilket giver mere plads til de tekniske installationer, maskiner og andet der skal være i et laboratorie.

Centralt i bygningen er der placeret en trappe, der giver et unikt udsyn til de varierende etager på de to sider. De to afdelinger er forbundet med flere atrier, som giver dagslys hele vejen ned igennem bygningen. Dermed skabes et betydeligt mere energivenligt byggeri, som samtidig understøtter moderne læring og forskning i en historisk vigtig ramme, som også i fremtiden vil udgøre en vigtig del af universitetets identitet.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.