Det nye campusområde for Teknologisk Institut, som huser de mest højteknologiske laboratorier i norden, omfatter 50.000 m² til forskning, udvikling og test af digitale og bæredygtige løsninger. Designet er langtidsholdbart med sektioner, som kan udvides og indskrænkes i takt med nye teknologiske muligheder og udvikling.
Campusområdet bliver opført som fire klynger af 12 separate bygninger fordelt på 8.000 m²., der veksler mellem tre etager med varierende dimensioner for et levende udtryk. Bygningerne ligger parallelt eller retvinklet i forhold til hinanden og samler sig omkring et gårdrum, hvor hovedbygningen ligger som et hængsel mellem klyngerne.
Hovedbygningen består af tre rektangulære bygningskroppe med forskellige dimensioner og højder, og med sine seks etager står det som ankerpunktet for Teknologisk Instituts campusområde. Stueetagen har store glaspartier, der giver en åben, imødekommende facade til bygningen som samlingspunktet med kantine, kontorpladser og konferencerum.
Bygninger integreret i landskabet
Ved at veksle mellem røde og brune nuancer i tegl og fuger, kombineret med glaspartier, bliver der skabt variation i facaderne, og en gitterstruktur i teglfacaderne skaber rytme og sammenhæng mellem klyngerne. Samtidig sikrer arkitekturen og den afdæmpede farveskala, at bygningerne indgår som en naturlig del af det kuperede landskab. Planmæssigt betyder det, at nogle bygninger får en kælderetage, som ligger under det naturlige terræn i bygningens ene ende, hvor samme plan fremstår som en fuld stueetage i bygningens anden ende.
Vinduespartierne til forsøgshaller sikrer optimale dagslysforhold, og inddrager terrænet og aktiviteten fra gårdrummet og et landskabstræk, kaldet Expo-landskabet, der anlægges som et grønt bånd gennem bygninger. Expo-landskabet er til vækstforsøg og udstillingsområde i både faglige og rekreative sammenhænge for medarbejdere og andre interessenter. Det samlede arkitektoniske indtryk får bygningerne til at fremstå som en helhed, der udtrykker ligeværdighed i alle bygningernes funktioner.