IHA Katrinebjerg. C.F. Møller. Photo: Helene Høyer Mikkelsen

IHA Katrinebjerg

IHA, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, ligger i den nye bydel "IT-byen" på Katrinebjerg i det nordlige Aarhus. Bydelen er et tidligere industriområde nu omdannet til campus for en række uddannelsesinstitutioner og virksomheder, bl.a. Incuba Science Park og IT-Parken, der beskæftiger sig med informationsteknologi.
 IHA Katrinebjerg. C.F. Møller. Photo: Helene Høyer Mikkelsen
Fakta

Bygherre

Aarhus Universitets Forskningsfond /Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

8.700 m²

År

2009-2012

Bygherrerådgiver

Kuben Management A/S

Entreprenør

Jorton (råhus), Hustømrerne A/S (aptering og facader), Bravida A/S (VVS og ventilation), Lindpro a/s (El og svagstrøm)

Ingeniør

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Kunstner

Birthe Reinau

IHA kombinerer uddannelser for elektronik, informations- og kommunikationsteknologi og sundhedsteknologi og er en topmoderne institution med plads til 3.000 studerende, forskere, undervisere og andre medarbejdere. Skolen har til huse i tre bygninger – en nybygning og to renoverede bygninger – der er opkaldt efter berømte ingeniører: Edison, Kahn og Shannon.

Nybygningen Edison skiller sig ud med sin tunge base af lysegrå tegl, den indsatte bygningskrops hvide, pudsede facade og ikke mindst gavlen, hvor lodrette finner i gult glas draperer vinduespartierne. Finnerne er både funktionelle og dekorative: de virker som solafskærmning, men giver også bygningen en markant identitet. Om aftenen bliver de gule glas ”levende”: interaktivt LED-lys lyser ikke blot finnerne op, men får dem til at variere i farve alt efter, hvor mange studerende, der er aktive inde i huset.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning/Forskning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.