Aarhus Universitet, Indretning af Samfundsvidenskabeligt Bibliotek. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Aarhus Universitet, Indretning af Samfundsvidenskabeligt Bibliotek

En udvidelse af biblioteket ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet, skabte behovet for en indretningsløsning, der fik det oprindelige og det nye til at fremstå som ét sammenhængende rum.
 Aarhus Universitet, Indretning af Samfundsvidenskabeligt Bibliotek. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Undervisningsministeriet Byggedirektoratet

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

285 m²

År

2011

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Opgaven omfattede - udover valg af overflader, farver, møbler og belysning - også design af specialinventar såsom skranker til betjening, udleveringsskranke med integreret selvbetjenbar udlånsscanner, it-pladser integreret i ståborde samt reoler med integrerede multimedieskærme.

Det var ønsket at integrere moderne multimedie- og it-løsninger i indretningen, så biblioteket både indbyder til samarbejde og sparring de studerende imellem og giver mulighed for ro og fordybelse på egen hånd. Indretningen tilbyder således mange muligheder for både at stå, sidde og slænge sig på mere uformelle, polstrede loungemøbler, og den løse møblering med småborde, lette stole og flytbare skærmvægge gør det muligt at tilpasse indretningen til mange forskellige studieformer.

Grønlige toner på stolenes og skærmvæggenes stoffer og på specialinventarets linoleumsoverflader spiller op til væggenes rå, gule tegl. Blandet med reoler og bordpladekanter i gylden ask virker lokalerne lyse og moderne uden at stikke af fra det gedigne og nøgterne udtryk, der kendetegner Aarhus Universitet.

Læs mere

Flere projekter | Indretning

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.