Viborg Teater - indvendig renovering. C.F. Møller. Photo: Laura Stamer

Viborg Teater - indvendig renovering

Restaurering af det fredede Viborg Teater fra 1909 bringer det oprindelige udtryk tilbage samtidig med at nyt inventar og faciliteter opdaterer teatret til nutidens forventninger fra publikum og ansatte.
 Viborg Teater - indvendig renovering. C.F. Møller. Photo: Laura Stamer
Fakta

Bygherre

Den selvejende institution Viborg Teater

Adresse

Viborg, Danmark

Omfang

2.500 m²

År

2020-2022

Ingeniør

ISC Viborg

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Bent Jacobsen Farvekonservering

Præmiering
Præmiering
  • Nomineret til Renoverprisen i kategorien Institution. 2022

Teaterbygningen blev opført i 1908-1909 og er opbygget og udsmykket som man typisk gjorde i skønvirketiden. Det rummer godt 400 tilskuerpladser fordelt på gulvet samt 1. og 2. balkon. Den overordnede designstrategi har været at bringe teatret tilbage til sit oprindelige materiale- og farveudtryk i kombination med nyt og opdateret inventar. Arbejdet omfatter renovering af eksisterende bygningsdele ved blandt andet blotlæggelse af oprindelige detaljer, som har været hengemt, nyt inventar, tunge og stemningsskabende farver hvor okkergule vægge, røde døre og blågrønne gerigter skaber et fantastisk udtryk samt belysning, der på én gang er klassisk og moderne.

Nyt inventar baseret på historien

Nyt inventar som gulvtæpper, belysningsarmaturer, møbler, samt nyt fast inventar som barer og spejle er udført i et nutidigt og moderne udtryk. Inspirationen til designet af fast inventar tager udgangspunkt i de oprindelige detaljer og materialer. Særligt den oprindelige tilgang til snedkerarbejdet er brugt som inspirerende referenceramme og grundlag for design af for eksempel en ny bar i ankomstområdet. Den samme stol i eg og læder går igen i hele huset, men i forskellige versioner og højder, så den passer til henholdsvis små kulørte sideborde og trisseborde i normal bordhøjde. Som et andet moderne lag og modspil til teatrets nye og smukke farver og overflader er al belysning i publikumsområder udskiftet, så alt er nyt og energibesparende LED.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.