Sydbank, Kgs. Nytorv 30. C.F. Møller. Photo: Jannick Børlum

Sydbank, Kgs. Nytorv 30

Sydbanks historiske ejendom på Kongens Nytorv i København er restaureret og opgraderet med respekt for bygningens oprindelige storhed.
 Sydbank, Kgs. Nytorv 30. C.F. Møller. Photo: Jannick Børlum
Fakta

Bygherre

Sydbank A/S

Adresse

København, Danmark

Omfang

2.500 m²

År

2016-2018

Entreprenør

LJ Entreprise

Ingeniør

Oluf Jørgensen Sweco

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Den udvendige restaurering og den indvendige opgradering af bygningen genskaber bygningens oprindelige storhed og en kontorbygning, der passer til nutidens bankdrift. Bygningen er opført i 1875 og er ført tilbage til dens oprindelig udtryk. Facaden og alle dens udsmykninger er repareret og malet, vinduer, der tidligere var blændet, er retableret i deres fulde højde, oprindelige fyldninger og detaljer omkring vinduerne genskabt og bygningens oprindelige karakteristiske altaner med støbejernsværn er retableret. De genopførte altaner mod Kongens. Nytorv bringer bygningen tilbage, som den oprindeligt var tænkt og giver bygningen en markant identitet ud mod den historiske plads.

Særlig udviklet farvepalette til stedet

I stueetagen fremstår facaden åben, transparent og inviterende og er beklædt med natursten. Indvendigt er der indrettet et loungeområde med ny reception og multifunktionel informationsvæg. I midten af loungeområdet åbnes bygningen op i sin fulde højde og en vindeltrappe forbinder stueetagen med de øvre etager. Gulvene i stueetagen er også udført i natursten, og i de øvrige etager er gulvet lagt i brede egetræsplanker. Væggene er malet i en farvepalette udviklet særligt til stedet. Lofterne er udført med akustikpuds, der sammen med det øgede indtag af dagslys skaber et behageligt rum for ansatte og gæster.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.