Ascento - modulær serie med badekar- og dusjstoler. C.F. Møller. Photo: Normbau

Ascento - modulær serie med badekar- og dusjstoler

Prisbelønnet modulær serie med badekar- og dusjstoler som kombinerer vakker design med komfort og sikkerhet.
 Ascento - modulær serie med badekar- og dusjstoler. C.F. Møller. Photo: Normbau
Fakta

Produsent

NORMBAU GmbH

År

2018-2019

Product Design

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • Design Plus - German Design Council. 2019
  • German Design Award 2020, Excellent Product Design – Bath and Wellness category. 2019
  • Home & Trend Award, Best of the Best. 2019

Seriens utgangspunkt var å skape en serie av dusj- og badekarstoler som ikke bare tilrettelegger og forenkler hverdagen til eldre mennesker og personer med redusert mobilitet, men også bruken av vakker og enkel design som appellerer til alle som ønsker litt ekstra komfort og sikkerhet på baderommet. Utfordringen med den universelle og estetiske tilnærmingen har vært å opprettholde et enkelt uttrykk, til tross for varierende monteringsalternativer og et bredt spekter av tilbehør. Det er ryggstøtte, armlener og gulvstøtte, som er rettet mot de forskjellige brukergruppenes individuelle behov. Derfor har funksjonalitet, ergonomi og estetikk gått hånd i hånd.

Det er lagt stor vekt på brukerens opplevelse av komfort og sikkerhet. Praktiske hensyn i forbindelse med montering, bruk og rengjøring har også vært avgjørende. Produktets bidrag til romfølelsen har også vært viktig. Dette gjenspeiles av det faktum at de superoptimaliserte armlenene med to stillinger og den automatiske gulvstøtten er underordnet den generelle formen, og dermed fremstår produktet også integrert og enkelt når setet er brettet sammen.

Serien ble utviklet i samarbeid med det tyske selskapet Normbau, som er en av Europas ledende produsenter av hjelpemidler. C. F. Møller Architects har tidligere designet kolleksjoner for Normbau, inkludert er en omfattende kolleksjon av støttehåndtak og mye mer til baderomsinnredningen, som markedsføres under navnet Cavere.

Les mer

Flere prosjekter | Product Design

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.