YoYo - Indendørs lampeserie. C.F. Møller

YoYo - Indendørs lampeserie

YoYo er en nyskapende serie innendørs lysarmaturer, som med sin høyde på 50 mm eliminerer behovet for innbygging, og som løser mange belysningsoppgaver. Lampen er av høy kvalitet, og den har sofistikert lysteknologi.
 YoYo - Indendørs lampeserie. C.F. Møller
Fakta

Produsent

Focus Lighting A/S

År

2019-2020

Arkitekt

C.F. Møller Architects - Industrial Design

Innbygging eller montering av armatur i tak og på vegg er et klassisk dilemma når man skal velge armatur for å sikre belysning i rom. YoYo påbyggsarmaturer er bare 50 mm høye, slik at man slipper å tenke på innbygging i de fleste situasjoner.

Lampens navn, YoYo, er inspirert av armaturens runde form, som er kombinert med en karakteristisk parabelformet kant som sikrer en stimulerende spenning mellom det kjente og det nye. De bløte, buede kantene sørger for at armaturen formes av både det kunstige lyset og dagslyset, slik at den oppleves forskjellig avhengig av tid på dagen og året.

Armaturenes form og lysteknologi er utviklet i et tett og konstruktivt samarbeid med Focus Lighting. Et av målene har vært å utnytte det plassbesparende potensialet i den lille LED-lyskilden med lang levetid til det fulle. Det gjøres blant annet ved å kantbelyse en såkalt light-guide-plate som leder lyset og effektivt reflekterer det nedover ved hjelp av en toppreflektor. På den måten kan høyden reduseres, samtidig som at lyset oppleves jevnt og sammenhengende.

Gjennomgående lysdesign

Serien fås i tre diametere og med to typer avskjerming, som alle kan festes i taket eller på veggen. Den største varianten kan også monteres nedpendlet. Serien løser belysningsoppgaven i mange typer rom, slik at man kan prosjektere en bygning med gjennomgående og sammenhengende lysdesign. Armaturene lages i støpt aluminium, og de produseres i Danmark. Derfor er de bærekraftige når det gjelder både konstruksjon, logistikk og lysteknologi.

Les mer

Flere prosjekter | Product Design

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.