Ensō servise. C.F. Møller. Photo: Silas Andersen & Mette Kirk

Ensō servise

Ensō er et komplett servise fremstilt henholdsvis i det hviteste blanke porselen og matt antrasittgrå steintøy.
 Ensō servise. C.F. Møller. Photo: Frederik Sparvath & Johanne Pedersen_The Blue Room
Fakta

Produsent

aida a/s

År

2013-2014

Product Design

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • German Design Award, Special Mention. 2016

Ensō er det japanske ordet for sirkel: Sirkelen går igjen overalt i formspråket – enten du ser en kopp fra siden, ovenfra eller nedenfra. Samtidig er designen inspirert av kinesisk og japansk formspråk, blant annet de små koppene man gjenkjenner fra tradisjonelle japanske teseremonier.

Formålet har vært å skape et servise som er pent å se på og samtidig funksjonelt å bruke. Det er tanken bak Ensō's myke former, som formelig roper etter å bli tatt omkring av hendene.

Sette tinneholder alt til bordets varme drikker: En liten kopp som er perfekt for espresso eller japansk grønn te, en vanlig kaffe-/tekopp og en termokopp uten hank. Det er flate tallerkener i tre forskjellige størrelser (190 mm, 220 mm og 260 mm) pluss en dyp tallerken (220 mm) og en bolle.

Designen kjennetegnes av en høy grad av funksjonalitet: Koppene er inspirert av vinglass og er mer lukket enn vanlig for å holde på varmen og duften lengst mulig. Samtidig har de et lokk som også kan brukes som eggeglass. Serviset har bare én type skåler, som passer til alle de tre typene kopper. Skåler og tallerkener kan også brukes som lokk på bollene i serviset, hvis de for eksempel brukes til å oppbevare ting i kjøleskapet.

De myke formene gjør serviset ekstra rengjøringsvennlig.

Les mer

Flere prosjekter | Product Design

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.