PLINT - multifunktionell möbelserie. C.F. Møller. Photo: Dencon

PLINT - multifunktionell möbelserie

Plint är en multifunktionell möbelserie som möjliggör inredningen av framtidens flexibla kontor.
 PLINT - multifunktionell möbelserie. C.F. Møller. Photo: Dencon
Fakta

Producent

Dencon

År

2020

Product Design

C.F. Møller Architects

Framtidens kontor är modulärt och ändrar ständigt karaktär utifrån arkitektur, trender, digitala möjligheter och nya samarbetsformer. Plint-serien är skapad efter denna verklighet och låter dig anpassa inredningen efter de behov du har just nu, om ett tag, eller på lång sikt.

Seriens grundelement är en plint (sockel) och en kub som erbjuder otaliga kombinations- och applikationsmöjligheter. Med plinten är det enkelt att fördela kablar över hela enheten, och den fungerar som en bas för kuber och andra förvaringselement, källsorteringselement, whiteboards och garderobsställ. Plinten fungerar också som en låg rumsavdelare som kan användas för förvaring eller som ett elgränssnitt utrustat med ett lock för praktisk laddning av mobilen, iPaden eller cykelbatteriet.

Ändlösa kombinationer

Det minsta och mest centrala förvaringselementet är kuben på 40x40x40 cm. Kuben är utformad så att toppen bildar en praktisk bricka som låter dig ställa ut eller förvara olika föremål. Den kan användas fristående direkt på golvet eller till exempel som sideboard i loungeinredning. Samtidigt passar nedsänkningar på undersidan in i facket, vilket gör det möjligt att stapla flera kuber och skapa en samlad enhet som exakt tillgodoser specifika behov. Det går också att skapa ett varierat uttryck i en enhet genom att kuberna roteras så att ytornas material och färger upplevs i nya kombinationer.

Kuberna kan inredas med lådor eller dörr. Med kuddar utplacerade på dem blir en eller flera kuber i rad till sittplatser med förvaring eller skåp under.

Källsortering

Plintserien innehåller även element för källsortering. Elementen kan placeras i fristående uppställningar eller helt integrerade i de andra Plint-enheterna utifrån företagets strategi för källsortering, och med material, former och färger som är anpassade efter resten av kontorsinredningen.

Läs mera

Fler projekt | Product Design

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.