Central Station - möbelserie

 Central Station - möbelserie. C.F. Møller. Photo: Holmris/Merrild Studios

Producent

Holmris B8

År

2017-

Serien med paus- och övergångsmöbler ska bidra till att knyta samman kontorets arbetsytor med sociala utrymmen och på så vis skapa samhörighet och ge medarbetarna sina egna små utrymmen i det stora rummet.

I både näringslivet och den offentliga sektorn är den moderna kontorsarbetsplatsen ramverket för ett mångsidigt yrkesliv och en mängd olika aktiviteter och arbetsuppgifter. I detta avseende kan arbetsplatsen påminna om livet på en järnvägsstation. Här arbetar man, pratar i telefon, träffas, umgås, väntar, pratar, pausar, dricker kaffe. Serien marknadsförs under namnet Central Station, eftersom en enda möbel omfamnar allt detta och skapar ramar för både arbete, informella möten, social gemenskap och avkoppling.

Serien har designats och utvecklats i samarbete med Holmris. Den tillgodoser behovet av en ny typ av inventarier som omfamnar företagens behov av smidiga anpassningsmöjligheter, och samtidigt ger stöd för den trend inom kontorsdesign i vilken de klassiska arbetszonerna i allt högre grad slås samman med sociala zoner och nya slags arbetssätt.

Det grundläggande konceptet bakom Central Station är en gjuten aluminiumgavel; skivor av kryssfaner med linoleumytskikt och en bänk. Dessutom finns olika typer av tillbehör. Konfigurationen kan ändras och utökas utan begränsningar och tillsammans bilda ett rumsligt inre landskap. De olika delarna i serien kan flyttas runt och kombineras efter behov som lagring, ståskrivbord, mötesbord, stoppade sittmöbler, tillfälliga arbetsplatser, hotspots, skrivbord, pulpeter, fikarum, sittplatser med mera.

Kontoret är kunskapssamhällets verkstad, och verkstadens krav på praktisk användarvänlighet har integrerats i utformningen och uttrycket hos denna möbelserie, som är både slitstark och raffinerad.

VISA MER OM PROJEKTET

Team

Arkitekt

C.F. Møller Design

Design

CENTRAL STATION - MÖBELSERIE

Serien med paus- och övergångsmöbler ska bidra till att knyta samman kontorets arbetsytor med sociala utrymmen och på så vis skapa samhörighet och ge medarbetarna sina egna små utrymmen i det stora rummet.

R.U.M.

R.U.M. (ReUsed Materials) är en hållbar stol med sittskal i plast som är tillverkad av fiskenät som samlats upp i världshaven.

BEAM-IT-UP

BEAM-IT-UP är ett innovativt koncept som skapar nya förvaringsmöjligheter i små och trånga utrymmen som hallar och korridorer.

BYINVENTARIER FÖR AARHUS LÄTTBANE

Inventarieserie för ankomstområdena utanför de nya lättbanestationerna i Aarhus.

ENSŌ BESTICKSET

Ett välbalanserat och behagligt bestickset bestående av kniv, gaffel, sked och tesked designat av C.F. Møller Design för danska AIDA.

NORD - SERIE AF UDENDØRSMØBLER

En serie utomhusmöbler med bänk, plint, bord och stol i minimalistisk design som kommer till uttryck både i konstruktionen, formgivningen och priset.

VIA INTERIOR & EXTERIOR

Ett komplett och sammanhängande skyltprogram för inomhus- och utomhusanvändning.

NT STOPPESTEDSKONCEPT

Design på utrustningen vid busshållplatserna i Region Nordjylland

ENSŌ - SERVIS

Ensō är en komplett servis, skapad i respektive vitaste blanka porslin och mat antracitgrå stengods.

LUNIA

LED-vägarmatur i minimalistisk design som passar in i många olika urbana landskap.

MOUNT - BETONGTRAPPOR

Trappsystem som vänder upp och ned på våra föreställningar om produktion, transport och montering av betongtrappor.

RANDI-LINE LINIE 18

Komplett beslagsserie i rostfritt stål bestående av enklare versioner av C.F. Møllers exklusiva dörrhandtag i Randi-Line Coupé-serien

FUTURUM+

Möbelserie med podier og ovanmoduler.

CAVERE

Kvalitetstillbehör för inredning av bad- och toalettrum, allt för att underlätta vardagen för äldre och rörelsehindrade.

LP CUPOLA

En modern och underhållsfri version av den ursprungliga armatur som används i Universitetsparken i Aarhus

WAVE

Stolens design är skandinaviskt enkel och elegant, och passar den nutida arkitekturen. God sittkomfort har haft hög prioritet.

GH3 TAKLYFT

Taklyftsystem som på bästa vis passas in i arkitekturen.

ZIPP

Möbelserie för väntrum med säten och bord som kan kombineras till linjära sittgrupper om två eller flera möbler.

BUCO

Serie av bänkar och ståbord för inredning av större lokaler – här utvecklade för foajén i Musikhuset Aarhus.

RANDI-LINE KOMÉ

Komplett serie som består av dörrhandtag, vred, rosetter och skyltar.

CFM06

Serie med stoppmöbler som består av sittmöbler och bord

QUINTUS – LAMPA OCH POLLARE

Belysningsserie med lampa och pollare.

RANDI-LINE

Klassisk serie med dörr- och fönsterhandtag i mattborstat rostfritt stål eller polerad mässing.