Port of Aarhus, Inspection Centre. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Port of Aarhus, Inspection Centre

The new veterinary, food and tax inspection centre, located in conjunction with the container terminal at the Port of Aarhus, brings together two important checkpoints in the container traffic, thus saving handling and inspection time.
 Port of Aarhus, Inspection Centre. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Facts

Client

Port of Aarhus

Address

Aarhus, Denmark

Size

2500 m²

Year

2008-2009

Construction

Davidsen Partnere

Engineering

Moe & Brødsgaard
Henry Berthelsen A/S

Architect

C.F. Møller Architects

Awards
Awards
  • Aarhus Municipality Architecture Award. 2011

The layout ensures separated traffic flows for goods and personnel, and tax and veterinary authorities are provided with individual office and inspection areas, conforming to security requirements. In the centre of the building a joint entrance and reception area is located, with truck driver's lounge, and on the first floor a shared canteen space enjoys a generous roof-terrace. The terrace frames the remarkable view of the bay of Aarhus, and shelters the main entrance located below. The buildings rugged industrial appearance, dominated by concrete and steel, is a match to the rough climate of the port areas, and establishes a clear relationship to the terminal's other service buildings.

Read more

More projects - Industrial/Commercial/Retail

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.