Aarhus Havn, Grænsekontrolstation. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Aarhus Havn, Grænsekontrolstation

Den nye veterinærkontrolstation og servicecenter SKAT ved containerterminalen på Aarhus Havn samlokaliserer to vigtige kontrolfunktioner i containertrafikken, og sparer dermed kørsel og ekspeditionstid.
 Aarhus Havn, Grænsekontrolstation. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Aarhus Havn

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

2500 m²

År

2008-2009

Entreprenør

Davidsen Partnere

Ingeniør

Moe & Brødsgaard
Ingeniørfirma Henry Berthelsen A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • Aarhus Kommunes Arkitekturpris. 2011

Anlægget er disponeret så person- og lastbiltrafik er separerede, og SKAT og veterinærkontrollen råder over hver deres kontor- og undersøgelsesområde, med tilhørende sikkerhedsforanstaltninger. Placeret midt i bygningen findes en fælles modtagelse med ventearealer for chauffører i stuen, og på første sal et fælles kantineområde med en stor tagterrasse. Terrassen indrammer den storslåede udsigt over Aarhus Bugt, og danner overdækning og læ for hovedindgangen. Bygningens rå fremtræden i beton og stål matcher havnens barske klima, og understreger slægtskabet med de øvrige servicebygninger i området.

Læs mere

Flere projekter | Industri

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.