Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre

Kraftvarmeanlægget Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre er en vigtig ny markør for bæredygtig og billig energi til et af Londons største byudviklingsområder, The Greenwich Peninsula, som skal rumme 15.700 nye boliger og over 300.000 m² kontorareal.
 Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Bygherre

Pinnacle Power and Knight Dragon Developments

Adresse

Greenwich, London, UK

Omfang

3000 m²

År

2008-2017

Bygherrerådgiver

RPS Group
Atlas Commercial Consultants Limited

Ingeniør

Miljø: Buro Happold
Infrastruktur: Ove Arup and Partners
Konstruktion: Price & Myers

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Kunstner

Conrad Shawcross

Andre samarbejdspartnere

Futurecity, Structure Workshop

Præmiering
Præmiering
  • MIPIM Award - Best industrial & logistics development. 2019
  • Architecture MasterPrize - Honorable Mention, Industrial Buildings. 2018
  • Architizer A+Awards - Architecture +Art, finalist. 2018
  • New London Award - Hædrende omtale. 2018
  • Structural Steel Design Awards - Hædrende omtale. 2018
  • AJ Architecture Awards - Finalist. 2017
  • GAGA Award. 2017
  • WAF Award - shortlist. 2017
  • WAN Metal in Architecture Award. 2017

Bygningen har en fremtrædende beliggenhed ved indgangen til halvøen, lige ved indkørslen til Blackwall Tunnel, og rummer teknisk avancerede kedler og kraftvarmeanlæg, der leverer energi distribueret via et fjernvarmenet fra værket til de enkelte parceller i området.

Ud fra et ønske om at afmystificere energiproduktionsprocessen er maskinrummet og de tilhørende fleksible kontorlokaler suppleret med et besøgscenter, der tilbyder en interaktiv læringsoplevelse for besøgende. Bygningens grundareal giver fleksibilitet, så man kan indføre ny energiteknologi i løbet af bygningens lange levetid.

Det store 49 meter høje skorstenstårn er udformet som et særligt landemærke ved adgangen til halvøen. Beklædningen af tårnet, der er designet af den britiske kunstner Conrad Shawcross, består af hundredvis af trekantede felter, som er perforerede og foldes og fordeles hen over overfladen af tårnet, så der dannes komplekse geometriske mønstre, der skaber en reliefvirkning og leg med flugtpunkter og perspektiv. Om natten producerer et integreret lysdesign skiftende kompositioner, der oplyser strukturen indefra.

Læs mere

Flere projekter | Industri

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.