Aarhus Havn, Pakhus 302 og 304. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Aarhus Havn, Pakhus 302 og 304

Pakhus 302 og 304, med koldt- og varmtlager og kontorfaciliteter, ligger som to forskudte længer på de østligste havnearealer på Aarhus havn.
 Aarhus Havn, Pakhus 302 og 304. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Aarhus Havn

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

6.750 m²

År

1999-2001

Entreprenør

MT Højgaard NCC

Ingeniør

Ingeniørfirmaet Henry Berthelsen Rambøll Sten Ejsing rådgivende ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Pakhusene er opført som enkle stålrammekonstruktioner med 40 meter frispænd, der giver helt søjlefri haller, som i facader, udhæng og ovenlys er beklædt med opale polykarbonatplader. Denne facade giver bygningerne en karakteristisk, translucent karakter, og integrerer portåbninger, adgangsdøre og vinduer til hallerne og slutter i et to meters udhæng. Udhænget beskytter portåbningerne og lysfacaden, hvorved kanalpladens potentiale udnyttes fuldt ud, idet udhængets underside og facaderne består af det samme panel, krummet med materialets minimale radius.

Lysfacaderne og ovenlysbåndet giver de et væsentligt forbedret arbejdsmiljø i pakhusene og en stor besparelse på elektrisk lys; samtidigt forvandles husene i mørket til lysende lanterner, der markerer havnens aktiviteter og deres beliggenhed. I hallerne findes mindre kontor- og opholdsrum som selvstændige bygninger bag lyspanelerne, og alle udefra synlige flader er malet i en kraftig redningsbåds-orange, der tilføjer facaderne et yderligere lag af dybde og liv.

Læs mere

Flere projekter | Industri

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.