Akershus Universitetssykehus (Nye Ahus), Parkeringshus. C.F. Møller

Akershus Universitetssykehus (Nye Ahus), Parkeringshus

Parkeringshus med plass til ca. 1300 biler ved Akerhus Universitetssykehus.
 Akershus Universitetssykehus (Nye Ahus), Parkeringshus. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Akershus Fylkeskommune

Adresse

Nordbyhagen, Norge

Omfang

30900 m²

År

2001-2002

Entreprenør

AF Ragnar Evensen AS

Ingeniør

RIB/RIT: SCC Scandiaconsult AS
RIB-R: BST - Brann og sikkerhetsteknikk AS
RIV-R: Technoconsult
RIV-V: RG Ventilasjon AS
RIE: EDA Nils Nilsen AS

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Grindaker AS Landskapsarkitekter MNLA

Andre samarbeidspartnere

LARK: Grindaker AS Landskapsarkitekter MNLA
RIB/ RIT: SCC Scandiaconsult AS
RIB-R: BST - Brann og sikkerhetsteknikk AS
RIV-R: Technoconsult
RIV-V: RG Ventilasjon AS
RIE: EDA Nils Nilsen AS

Totalentreprenør:
AF Ragnar Evensen AS

Parkeringshuset med plass til ca. 1300 biler for ansatte og besøkende til Akershus Universitetssykehus. I tillegg til parkeringen er det plassert en driftsgård i parkeringshusets underetasje til bruk for sykehusets gartner-, drifts- og vedlikeholdsfunksjoner. Et viktig mål i utformingen har vært å danne en rommelig og strukturmessig sammenheng mellom veiføring og bygning. Parkeringshuset er den første bygningen man kommer til på veien til sykehusområdet. Den er utformet som en markering av atkomsten til området og følger veiens svake kurvatur. Huset har halvtransparente fasader i tre etasjer. Om natten fremstår huset med lysende fasader. Om dagen slipper profilglasset naturlig lys inn i bygningen.

Les mer

Flere prosjekter | Infrastruktur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.