Fernbahnhof Hamburg-Altona. C.F. Møller. Photo: Place Studio

Fernbahnhof Hamburg-Altona

Den nye stasjonen i Altona i Hamburg står som et visjonært landemerke, både for Altona, men også for hele Hamburg. Stasjonen spiller en viktig rolle i utviklingen av Altona Nord ved å bidra til fisjonen om å forsterke Hamburgs grønne profil i en kobling mellom natur og urbanitet.
 Fernbahnhof Hamburg-Altona. C.F. Møller. Photo: Place Studio
Fakta

Byggherre

ProHa Invest, Deutsche Bahn

Adresse

Hamborg, Tyskland

Omfang

46 500 m² (14 244 m² kontor, 9 678 m² hotell og 9 081 m² stasjon + 13 500 m² kjeller)

År

2018-

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2018

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Hochtief, Schüssler Plan, Innius, Bonik Fassadenplanung, Baugrund Stralsund

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2018

Konseptuelt er prosjektet en kombinasjon av tre elementer: sokkelen, takplaten og to tårn. Sokkelen samler alle de urbane funksjonene i prosjektet, mens det i de to tårnene er henholdsvis hotell og kontorlokaler med utsikt over Hamburg. De to tårnene står som et fremtidsrettet og bærekraftig landemerke, både lokalt, men også i den samlede urbane opplevelsen av Hamburg. Den organisk formede takplaten knytter prosjektet sammen og møter byen med en myk og inviterende kant.

Sokkelen orienterer seg mot det nye og urbane Altona Nord, med kontakt til forgården og gatene rundt og rommer en bred palett av funksjoner som gir liv og aktivitet i stasjonshallen – inkludert restauranter, butikker, treningssenter, adgang til sykkelparkering, inngang til stasjonsforhallen, samt hotellets lobby og kontorhusets resepsjon.

Takplaten samler de forskjellige elementene i prosjektet og er også en baldakin for alle funksjonene i sokkelen. Det betyr at det overdekkede arealet i forgården kan brukes 365 dager i året til utadvente og urbane aktiviteter, som uteservering, farmers market og forskjellige kulturarrangementer. På toppen av takplaten ligger det en grønn rooftop-park med overbygde utearealer til henholdsvis hotell- og kontordelen. Den grønne takplaten underbygger Hamburgs grønne trekk og gir samtidig prosjektet en solid, grønn profil.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.