Lund sentralstasjon. C.F. Møller. Photo: Luxigon

Lund sentralstasjon

Lunds sentralstasjon skal utvikles til en moderne møteplass og et infrastrukturelt nav i Lund og for regionen. Forslaget inkluderer en ny stasjonsbygning, nye bygninger for næringslokaler, restauranter og hotell, samt en renovering og flytting av den eksisterende tollbygningen fra 1800–tallet.
 Lund sentralstasjon. C.F. Møller. Photo: Luxigon
Fakta

Byggherre

Jernhusen AB, Trafikverket and Lund Municipality

Adresse

Lund, Sverige

Omfang

26 000 m²

År

2017-

Konkurranse

1. premie i paralleloppdrag. 2018

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med Elding Oscarson

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i paralleloppdrag. 2018

Lunds Centralstation er en av Sveriges mest trafikkerte jernbanestasjoner, og den nye stasjonen skaper forutsetninger for en spennende møteplass i byen.

Arkitekturen samspiller med nærområdet og tilfører en karakteristisk silhuett, som blir synlig fra flere vinkler steder i byen. Selve stasjonen skal utvikles til en moderne møteplass og et infrastrukturelt nav i Lund og for regionen. Forslaget inkluderer en ny stasjonsbygning, nye bygninger for næringslokaler samt en renovering og flytting av den eksisterende tollbygningen fra 1800–tallet.

Den nye stasjonsbygningen er utformet som en moderne møteplass med inspirasjon fra Lunds bygningstradisjoner og internasjonale stasjonsbygninger. Et sammenhengende tak og en bred bro over sporene binder sammen de østre og vestre delene av Lund. Broens generøse mål gir mulighet for kommersielle programmer over sporene og skaper et nytt rom med utsikt over sporområdet og byen.

Les mer

Flere prosjekter | Trebygg/Infrastruktur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.