CWO P-hus. C.F. Møller. Photo: Helene Høyer Mikkelsen

CWO P-hus

Om dagen blander aktiviteten i parkeringshuset seg med gatelivet gjennom åpne partier og transparente fasader. Fasaden består av perforerte aluminiumsplater med bakenforliggende oransje grafikkfelt som gjør det enklere å orientere seh og som gir bygningen karakter.
 CWO P-hus. C.F. Møller. Photo: Helene Høyer Mikkelsen
Fakta

Byggherre

C. W. Obel Ejendomme A/S

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

10000 m²

År

2008-10

Ingeniør

Lindgaard A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • Aalborg kommunes arkitekturpris. 2010

Om natten er det parkeringshusets glasskarnapp, malt i blant annet rødt og gult, som gir liv til byen. De er opplyst av LED-effektlys med skiftende styrke, som gløder i mørket.

Bygningen, som er på fire og en halv etasje og rommer ca. 350 parkeringsplasser, avrunder den eksisterende, vel 100 år gamle karrébebyggelsen og er forsøkt innpasset som et moderne hus i harmonisk samspill med de gamle eiendommene. Parkeringshuset spiller, med sin fasade i foldede aluminiumsplater, videre på karréenes linjer, på samme måte som de fargede glasskubene som gir utsikt til gaten er en nyfortolkning av karréenes karnapper.

Les mer

Flere prosjekter | Infrastruktur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.