Tofta skytefelt. C.F. Møller

Tofta skytefelt

Det svenske forsvaret skal utvide kapasiteten sin med 24 500 m² nye lokaler for militærets avdeling på Gotland i Østersjøen.
 Tofta skytefelt. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Fortifikationsverket

Adresse

Gotland, Sverige

Omfang

24500 m²

År

2016-

Konkurranse

1. premie i konkurranse. 2016

Entreprenør

Peab & Skanska

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Rambøll

Premiering
Premiering
  • 1. premie i konkurranse. 2016

Nye kontorer, kurslokaler, treningsfasiliteter, skjermtak og verksteder for motorvogner samt en vaktbygning er på vei til det svenske forsvaret, Försvarsmakten. De nye fasilitetene er et ledd i organiseringen av en ny enhet på Gotland. Den nye enheten skal bestå av to kompanier med fokus på mekanikk og stridsvogner.

Formålet med forslaget var å skape en enkel og tydelig struktur som tar hensyn til det omkringliggende miljøet og den eksisterende kulturarven på stedet. Estetikken tar utgangspunkt i konseptet kamuflasje, og bygningene skal reflektere og imitere omgivelsene.

Lyset får en hovedrolle i bygningene. Lysinnslipp og tett kontakt med naturen skal sikre at de ansatte og besøkende får en god opplevelse av å være der. Det er stort fokus på akustikk og godt arbeidsmiljø, og Försvarsmakten prioriterer gode møtesteder og steder for sosialt samvær. Fleksibilitet står også i høysetet, og materialvalget gir fleksible rom som kan forandres over tid slik at bygningene kan tilpasse seg utviklingen på Tofta skytebane.

Les mer

Flere prosjekter | Infrastruktur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.