Aarhus hamn, packhus 302 och 304. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Aarhus hamn, packhus 302 och 304

Packhus 302 och 304, med kall- och varmvattenlager och kontorsfaciliteter, ligger i Aarhus hamns östligare delar. Husen består av enkla stålkonstruktioner med 40 meters frispann, och invändigt är de helt fria från pelare.
 Aarhus hamn, packhus 302 och 304. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Uppdragsgivare

Aarhus Havn

Adress

Aarhus, Denmark

Omfattning

6 750 m²

År

1999-2001

Entreprenör

MT Højgaard NCC

Ingenjör

Ingeniørfirmaet Henry Berthelsen Rambøll Sten Ejsing rådgivende ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Fasad, uthäng och takfönster är utförda i opalfärgad polykarbonatpanel. Fasaden, som ger en mycket speciell, translucent karaktär åt byggnaden, integrerar portöppningar, entrédörrar och fönster i hallarna, och slutar i ett två meter långt uthäng. Uthänget skyddar portöppningarna och fasaden. Här utnyttjas således materialet fullt ut, eftersom uthängets undersida och fasaderna består av samma panel. I uthänget har materialet böjts så långt möjligt.

De genomskinliga fasaderna ger tillsammans med takfönstren en väsentligt förbättrad arbetsmiljö i packhusen och innebär samtidigt att man kan spara in rejält på elektrisk belysning. I mörkret förvandlas husen till lysande lanternor, som påminner om hamnens aktiviteter. I hallarna finns mindre kontors- och vilorum som självständiga byggnader bakom de ljusa panelerna, och alla utifrån synliga ytor är målade i en kraftfull orange färg som för tankarna till en räddningsbåt. Därmed får fasaderna ytterligare en dimension av djup och liv.

Läs mera

Fler projekt | Industri

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.