Shuttle-konceptet innebär att färdigförpackade varor flyttas automatiskt till samlingsstationer vid varuutlämningen. Lagerbyggnadens utsida har skapats med tonvikt på ett tydligt och enkelt formspråk, och har noggrant utformats med upprepade block som gör det möjligt att låta centret växa utan att kompromissa med den arkitektoniska profilen.
Logstar består av två delar: shuttle-lagret och en bemannad del som ligger i direkt anslutning till lagret med kontor, möteslokaler och varuutlämning.
Den 110 meter långa och 20 meter höga lagerbyggnaden har en bottenvåning stor som en fotbollsplan. Från motorvägen söder om Randers syns byggnadens tre höga och något förskjutna block tydligt. Utformningen lägger vikt på att skapa en tydlig visuell rytm i Logstars fasad mot omgivningarna. Dessutom ska framtida utbyggnader kunna tillföra till arkitekturen, snarare än att påverka den negativt. Detta gör designen ännu vackrare om de tre nuvarande blocken senare blir till fyra, fem eller sex. När mörkret lägger sig lyses Logstar upp tack vare de genomskinliga panelerna mellan blocken, vilket framhäver rytmen i fasaden på ett nytt sätt.
I Logstars bemannade del utför 10–15 medarbetare sitt dagliga arbete. En glasvägg ger direkt insyn i det 29 hyllor höga shuttle-lagret. Kontoren och möteslokalerna släpper in generösa mängder dagsljus genom de utvändiga glasfasaderna, vilket gör den här delen av Logstar välkomnande och öppen för besökare utifrån.