Mascot International. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert

Mascot International

Nytt huvudkontor och logistikcenter för Mascot International, en av Europas ledande tillverkare av arbetskläder, samlar Mascot Internationals danska aktiviteter under ett tak, och blir ett markant landmärke vid den nya motorvägen mellan Silkeborg och Herning.
 Mascot International. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Mascot International A/S

Adress

Pårup, Denmark

Omfattning

50 000 m² totalt - Fas 1: 38 000 m² fördelat på 10 000 m² administration och 28 000 m² höglager och logistikanläggningar, Fas 2: 12 000 m² lager och logistik

År

2010-2023

Tävling

1:a pris i arkitekttävling. 2011

Byggherrerådgivning

MJT

Ingenjör

Afry

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

Byggledning: Midtjysk Totalbyg

Pris
  • 1:a pris i arkitekttävling. 2011

Byggnaden, som ligger på en stor naturtomt, har en dynamisk form som närmast skjuter upp ur terrängen.

Huvudfasaden, som vetter mot motorvägen, är transparent, och här kan man se de inre aktiviteterna med showrooms, kontor, auditorium och träningsrum m.m. Högst upp finns en takterrass samt en personalmatsal med 360 graders utsikt. Framför huvudfasaden anläggs dessutom en terrasserad vattenträdgård, med regnvattenbassänger som avspeglar byggnaden och ytterligare markerar huvudentrén.

Nybyggnationen flätar samman både administration och logistikcenter. Alla faciliteter är samlade runt ett atrium som skär genom byggnaden och skapar en gemensam plattform för det interna arbetsflödet mellan verksamhetens avdelningar. En ljus, öppen och dynamisk miljö.

Mascot växer i sådan utsträckning är C.F. Møller Architects håller redan på att utforma ett ytterligare höglager med tillhörande logistikanläggningar, i samma utsträckning som vad som har gjorts.

Läs mera
Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.