Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre

Kraftvärmeverket Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre är en viktig ny markör för hållbar och prisvärd energi till ett av Londons största stadsutvecklingsområden, The Greenwich Peninsula, som ska innehålla 15 700 nya bostäder och över 300 000 m² kontorsyta.
 Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Uppdragsgivare

Pinnacle Power and Knight Dragon Developments

Adress

Greenwich, London, UK

Omfattning

3000 m²

År

2008-2017

Byggherrerådgivning

RPS Group
Atlas Commercial Consultants Limited

Ingenjör

Miljö: Buro Happold
Trafik: Ove Arup and Partners
Konstruktion: Price & Myers

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Landscape

Konstnär

Conrad Shawcross

Andra samarbetspartners

Futurecity, Structure Workshop

Gå till media library
Pris
Pris
  • MIPIM Award - Best industrial & logistics development. 2019
  • Architecture MasterPrize - Honorable Mention, Industrial Buildings. 2018
  • Architizer A+Awards - Architecture +Art, finalist. 2018
  • New London Award - Commendation. 2018
  • Structural Steel Design Awards - Commendation. 2018
  • AJ Architecture Awards - Finalist. 2017
  • GAGA Award. 2017
  • WAF Award - shortlist. 2017
  • WAN Metal in Architecture Award. 2017

Byggnaden har en framträdande plats vid infarten till halvön, precis vid ingången till Blackwall Tunnel, och innehåller tekniskt avancerade pannor och kraftvärmeverk som levererar energi distribuerat via ett fjärrvärmenät från verket till de enskilda tomterna i området.

Enligt ett önskemål om att avmystifiera processen för energitillverkning har maskinrummet med tillhörande flexibla besökslokaler kompletterats med ett besökscentrum som erbjuder en interaktiv inlärningsupplevelse för besökande grupper. Byggnadens grundareal ger flexibilitet att införa ny energiteknik under byggnadens långa livslängd.

Det 49 meter höga skorstenstornet är utformad som en speciell milstolpe vid tillgången till halvön. Beklädnaden på tornet har utformats av den brittiska konstnären Conrad Shawcross och utgöras av hundratals trekantiga fält som viks och fördelas över tornets yta och skapar komplexa geometriska mönster som bryter upp ytan och ger en reliefeffekt som leker med flyktpunkter och perspektiv. På natten skapar den integrerade belysningen en skiftande rad kompositioner som lyser upp strukturen inifrån.

Läs mera

Fler projekt - Industri/Infrastruktur

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.