Örebro Resecentrum. C.F. Møller

Örebro Resecentrum

Den svenske by Örebro, midt mellem Stockholm og Gøteborg, er et knudepunkt for regionens erhvervsliv og trafik.
 Örebro Resecentrum. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Örebro Kommun, Stadsbyggnad

Adresse

Örebro, Sverige

År

2013

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 2. præmie i parallelopdrag. 2014

Byen har gode forbindelser til begge storbyer såvel som resten af landet via bl.a. motorveje og tog. Men centrum er belastet af en uklar infrastruktur med flere gader og togspor, der forårsager støj og deler byen op i to. C.F. Møllers forslag forenkler det trafikale net og udligner denne opdeling med et nyt hovedstrøg, der kobler de to bydele sammen. Hovedstrøget udgår fra Örebro Resecentrum, som bliver et nyt trafikalt samlingspunkt.

For at skabe trygge rammer for fodgængere og cyklister anlægges hovedstrøget som en grøn bygade. Langs strøget bygges flere lejligheder, kontorer og offentlige virksomheder, så et aktivt og dynamisk liv kan udforme sig i bymidten. Örebro Resecentrums gamle stationsbygning omdannes til café og restaurant og bliver et vigtigt mødested. En vej lige op til bygningen bliver omdannet til et torv, som i et blødt sving fortsætter ned under togsporene og op på den anden side, hvor gang- og cykelstierne løber. Mod nord er der mulighed for at bygge et højhus med fx kontorer, hotel og konferencefaciliteter.

Læs mere

Flere projekter | Infrastruktur

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.