Fernbahnhof Hamburg-Altona. C.F. Møller. Photo: Place Studio

Fernbahnhof Hamburg-Altona

Den nye station i Altona, Hamborg, står som et visionært landmark – både for Altona men også for hele Hamborg – idet stationen spiller en aktiv rolle i den urbane udvikling af Altona Nord ved at bidrage til visionen om at forstærke Hamborgs grønne træk i en kobling mellem natur og urbanitet.
 Fernbahnhof Hamburg-Altona. C.F. Møller. Photo: Place Studio
Fakta

Bygherre

ProHa Invest, Deutsche Bahn

Adresse

Hamborg, Tyskland

Omfang

46.500 m² (14.244 m² kontor, 9.678 m² hotel og 9.081 m² banegård + 13.500 m² kælder)

År

2018-

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2018

Ingeniør

Schüssler Plan Innius Bonik Fassadenplanung

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Hochtief Baugrund Stralsund

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2018

Konceptuelt er projektet en sammenstilling af tre elementer – basen, tagskiven og to tårne. Basen samler alle projektets urbane funktioner, mens der i de to tårne henholdsvis er hotel og kontorarealer med udsigt over Hamburg. De to tårne står som et fremtidsorienteret og bæredygtig pejlemærke – både lokalt men også i den samlede urbane oplevelse af Hamburg – mens den organisk formede tagskive sammenbinder projektet og møder den omkringliggende by med en blød og inviterende kant.

Basen orienterer sig mod det nye urbane Altona Nord med kontakt til forpladsen og gaderne omkring og rummer en bred pallette af funktioner, der giver liv og aktivitet i banegårdshallen – herunder restauranter, butikker, fitness, adgang til cykelparkering, indgang til stationsforhallen samt hotellobby og kontorhusets foyer.

Tagskiven samler ikke kun projektets forskellige elementer men udgør også en baldakin for alle basens funktioner. Det betyder, at det overdækkede areal på forpladsen kan anvendes 365 dage om året til udadvendte og urbane aktiviteter som udeservering, farmers’ market days og forskellige kulturelle begivenheder. På toppen af tagskiven er en grøn rooftop-park med overdækkede udearealer til henholdsvis hotel- og kontordelen. Den grønne tagskive underbygger Hamborgs vision om at styrke byens grønne træk, og giver samtidig projektet en stærk grøn profil.

Læs mere

Flere projekter | Kontor & Erhverv/Infrastruktur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.