Operapavillonen. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Operapavillonen

Operapavillonen, der kan rumme 200 ventende, giver Operaens gæster og andre besøgende på Holmen en læ-mulighed ved havnebussens anløb.
 Operapavillonen. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal

Adresse

København, Danmark

Omfang

110 m²

År

2009-2011

Entreprenør

HSM Industri

Ingeniør

Alectia A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

HSM Industri, Grenaa

Bygningen tager i sin form afsæt i den eksisterende anløbsplatforms halvcirkel. Pavillonen fremtræder således i en helstøbt, geometrisk cirkulær form, der åbner sig til anløbssiden på to sider samt til landgangsbroen.

Det klare og enkle udtryk understreges i opbygningen af facaderne, der består af to bånd af kobber, hvorimellem der spænder en glasfacade med 360 graders udsyn.

Taget, der er svagt skrånende, er også beklædt med kobber. Taget er udformet med et asymmetrisk placeret rundt ovenlys. Det giver bygningens femte facade en vis lethed. Denne særlige arkitektoniske bearbejdning har været ønskelig, idet hele bygningen kan ses fra Operaens foyerer.

Kobberet er valgt for at skabe en arkitektonisk sammenhæng med de smukke, fredede brovagthuse på Knippelsbro, Langebro og Sjællandsbroen. Kobberet ældes smukt og er bestandigt over for det hårde miljø.

Der er ligeledes arbejdet med maritime materialer og detaljer i messinghåndlisterne, detaljeringen af egetræsgulve og lofter og på den særligt formede bænk.

Kobberpavillonen vil om aftenen stå med en lyssætning, der signalerer en festlig stemning og modtagelse både i havnemiljøet og i Operaen.

Læs mere

Flere projekter | Infrastruktur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.