Tofta skydebane. C.F. Møller

Tofta skydebane

Det svenske forsvar udbygger sin kapacitet med 24.500 m² nye lokaler for militærets afdeling på Gotland i Østersøen.
 Tofta skydebane. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Fortifikationsverket

Adresse

Gotland, Sverige

Omfang

24500 m²

År

2016-

Konkurrence

1. præmie i konkurrence. 2016

Entreprenør

Peab & Skanska

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Rambøll

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i konkurrence. 2016

Nye kontorer, kursuslokaler, fitnessfaciliteter, skærmtag og værksted for motorkøretøjer samt en vagtbygning er på vej til det svenske forsvar, Försvarsmakten. De nye faciliteter er et led i organiseringen af en ny enhed på Gotland bestående af to kompagnier med fokus på mekanik og kampvogne.

Formålet med forslaget var at skabe en enkelt og tydelig struktur, som tager hensyn til det omgivende miljø og den eksisterende kulturarv på stedet. Æstetikken tager udgangspunkt i konceptet camouflage, hvor bygningerne reflekterer og imiterer sine omgivelser.

Lyset i bygningerne spiller en central rolle. Lysindfald og tæt kontakt med naturen skal sikre, at det for ansatte og besøgende bliver en oplevelse af være der. Der er stor fokus på akustik og det gode arbejdsmiljø, mens mødesteder og pladser for socialt samvær er prioriteret højt af Försvarsmakten. Fleksibilitet er også i højsædet, og materialevalget gør rummene fleksible og mulige at ændre med tiden, så bygningerne hen over tid kan tilpasse sig udviklingen ved Tofta Skydebane.

Læs mere

Flere projekter | Infrastruktur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.